Mainos

Kaksi lumipyryä tulossa – lämpötila kohoaa jopa 20 astetta

Sää lauhtuu maanantain napakoiden pakkasten jälkeen. Lumipyry leviää Suomeen maanantai-illan ja tiistain aikana.

Tänään maanantaina pakkanen paukkuu koko maassa ja paikoin jopa kiristyy päivän aikana. Lapissa pakkasta on yleisesti 25-40 astetta, etelässä ja lännessä 15-22 astetta ja idässä noin 15 astetta.

Jo ensi yönä lounaasta saapuu uusi lumipyryalue ja ajokeli huononee.

– Lumipyry alkaa illalla lounaassa ja leviää yöllä maan etelä- ja keskiosaan. Lunta sataa etelässä 5-10 senttimetriä, maan keskiosassa jopa 10-15 senttimetriä. Runsaimmin pyryttää Vaasa–Savonlinna-akselilla. Tiistaiaamun liikenteessä keli on siis huono lumen ja lauhtumisen takia. Päivän kuluessa pyry väistyy itään, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lämpötila kohoaa lumisateen yhteydessä niin, että tiistaina aamulla etelässä ollaan nollan vaiheilla. Päivällä kuitenkin pakastuu uudelleen. Maan keskiosassa pakkasta on tiistaina 10-15 astetta ja pohjoisessa 15-30 astetta. Tuuli on tiistaina etelässä voimakasta ja merialueilla voi olla myrskypuuskia.

Jo tiistai-iltana länteen voi rantautua uusia lumisateita.

– Tämän hetken ennusteen mukaan keskiviikon vastaisena yönä on tulossa taas uusi pyry etelään. Tästä voi sataa lunta 5-10 senttimetriä, kaakossa jopa 15 senttimetriä. Lumisade liikkuu keskiviikkona maan keskiosan yli pohjoiseen ja heikkenee.

Loppuviikko näyttää etelässä lauhalta. Keskiviikkona lämpötilat ovat etelän nollasta asteesta Lapin noin 20 pakkasasteeseen. Torstai on poutainen päivä ja lämpötilat ovat suunnilleen keskiviikon lukemissa.

Perjantaina saapuu jälleen uusi sadealue lounaasta.

– Tällä kertaa sateissa voi olla myös vettä lännessä ja etelässä, mutta tämä ennuste on vielä epävarma. Lunta on kuitenkin jo sen verran, että maa ei mene enää mustaksi, vaikka vettä sataisikin, toteaa Liisa Rintaniemi.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.