Kaksi kertaa Cristiano Ronaldon pysäyttäneen Lukas Hradeckyn epäuskoinen naurahdus tiivisti tasoeron – näin Huuhkajien tähtivahti kommentoi MTV Urheilulle

Leverkusenin ja Huuhkajien ykkösvahdin Lukas Hradeckyn haastattelu Juventukselle Mestarien liigassa kärsityn 0-3-tappion jälkeen paljasti olennaisen: lukemat kertoivat tiistaina totuuden.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Hradecky torjui ottelussa neljä laukausta, joista kaksi lähti Cristiano Ronaldon jalasta A-luokan maalipaikasta. Kolmatta tilaisuutta ottelun 89. minuutilla Ronaldo ei enää hukannut.

– Silmiinpistävää. Herättää tällaisen 30-vuotiaankin vielä. Aika paljon on ilmaa vielä matkalla ylöspäin. Tällaista jengiä vastaan pelaaminen on opettavainen kokemus, Hradecky kommentoi ottelun jälkeen Torinossa MTV Urheilulle. 

– Emme ole vain tarpeeksi hyviä voittamaan tämän tason joukkueita. Bundesliigassa se saattaa monissa paikoissa riittää.

– Miten he prässäävät, tukkivat syöttöväylät. Olimme aika paljon vielä jäljessä, Hradecky listasi.

Leverkusen hallitsi avausjaksolla palloa. 355 syöttöä Juventuksen 212 vastaan ja pallonhallintaprosentti 63. Hradeckyn mukaan päävalmentaja Peter Bosz ohjeisti joukkuetta jatkamaan toisella jaksolla samaa, mutta hyökkäyskolmanneksella laadukkaammin. Tämä ei toteutunut. 

Juventus otti pallonhallinnan toisella puoliajalla 54-prosenttisesti itselleen ja laukoi maalia kohti 5 kertaa, kun saksalaisjoukkue ei onnistunut siinä ottelun aikana kertaakaan.

– Tuntui, että Juventus ja Ronaldo säästelivät ensimmäisellä puoliajalla, eivätkä oikein juosseetkaan alaspäin. Toiselle puoliajalle heiltä yhtäkkiä löytyi vähän isompi vaihde silmään. Ei ollut meiltä vain tarpeeksi laadukasta tekemistä tänään, Hradecky huokaisi.


Suomalaisen rooli Leverkusenin maalivahtina on vaativa. Pelkkä torjuntatyöskentely ei riitä, vaan päävalmentaja Bosz odottaa vahdilta aktiivista ja laadukasta pelaamista myös jalalla.

– Laitoin itseni muutaman kerran hölmöllä tavalla tyhmään tilanteeseen, mutta en jaksa aina tehdä sitä helpointa ja lätkäistä palloa pitkänä linjan taakse. Senkin huomasi, että jos pakin syöttö on vähänkään hidas tai huonossa kulmassa, heti on paine päällä, Hradecky sanoi.

– Toisella puoliajalla aiheutin teillekin ehkä vähän sydämentykytyksiä ja nousi se pulssi itselläkin. Yrittänyttä ei laiteta, mutta pitää ehkä oppia, että tällä tasolla ei voi kikkailla samalla tavalla kuin Bundesliigassa.


Leverkusen kohtaa Mestarien liigassa seuraavaksi vieraskentällä Atletico Madridin.

– Tiedä sitten, kumpi näistä joukkueista on parempi. Pelitavaltaan se (Atletico) ehkä on meille vähän sopivampi. Luulen, ettemme tule omaa pelitapaa muuttamaan, vaan luotamme tähän, Hradecky sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat