Mainos

Kakkonen pitää vihjailua käsittämättömänä

Tokmannin konsernijohtaja Kyösti Kakkonen ihmettelee Iltalehden uutisointia hänelle haetusta vuorineuvoksen arvonimestä.

- Käsittämätöntä, törkeää ja kohtuutontakin. Joku häveliäisyys pitäisi olla ennen kuin tuollaista myllyä aletaan pyörittämään, Kakkonen kritisoi.

Lukuisien poliitikkojen allekirjoittama esitys luovutettiin arvonimilautakunnalle vain muutama päivä eduskuntavaalien jälkeen viime vuoden maaliskuussa. Kakkonen pitää selvänä, että hakuprosessi on alkanut jo paljon aikaisemmin.

- Kuulin asiasta jo syntymäpäivilläni joulukuussa 2006. Jos katsoo allekirjoittajien nimikkeitäkin, niin ne ovat erilaisia kuin tänä päivänä. Jokainen näkee, että hanke on alkanut paljon ennen vaaleja.

Kakkonen menetti viime syksynä vaimonsa ja hän korostaa elävänsä yhä suruaikaa.

- Maallisen elämäni mielenkiinto on nyt muissa asioissa, Kakkonen korostaa.

Kakkosen mukaan ehdokkaiden vaalikampanjoiden rahoittaminen on oikeutettua. Hän korostaa, että Suomessa on runsaasti muitakin tukea antaneita yhdistyksiä. Niiden taustat ovat vain tutkimatta.

- Tunne on harminsekainen. Jos nämä asiat olisi tuotu esille ennen vaaleja, eivät ne olisi kiinnostaneet ketään.

Hän toivoo keskustelun siirtyvän vaalirahoituksesta ja vuorineuvoksen titteleistä toisaalle.

- Tuntuu, että kaikki lämpöenergia on mennyt eduskuntatalon sisälle ja siksi Suomessa on ollut nyt niin kylmä. Kansa joutuu kärsimään. Täällä Joensuussakin on nyt vain seitsemän astetta ja tuulee. Voin luvata, että kun tämä kohu viilenee, niin kadulle tulee minihamekeli, Kakkonen keventää.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.