Mainos

Kaivostyöläiset ottivat yhteen poliisin kanssa Romaniassa

Romanian lakkoilevat kaivostyöläiset ottivat yhteen poliisin Tuhannet lakkoilevat kaivostyöläiset murtautuivat torstaina poliisin tekemän tiesulun läpi ja ottivat itselleen panttivankeja matkallaan kohti Romanian pääkaupunkia Bukarestia. Samaan aikaan sisäministeri Gavril Dejeu erosi tehtävistään.

Kivin ja kepein varustautuneet kaivostyöläiset murtautuivat tiesulun läpi lähellä Horezun kaupunkia vajaan 200 kilometrin päässä Bukarestista. Yksityisen Pro-tv-aseman mukaan he ottivat useita poliiseja ja yhden paikallisviranomaisen panttivangeikseen. Tv:n mukaan noin sata ihmistä, joista suurin osa oli poliiseja, loukkaantui yhteenotossa. Romanian presidentin kanslia vahvisti myöhemmin torstai-iltana sisäministeri Dejeun eron ja ilmoitti, että hänen seuraajakseen oli valittu Constantin Dudu Ionescu. Ionescu toimi aiemmin puolustusministeriössä. Presidentti Emil Constantinescu totesi hallitukselle ja oppositiopuolueille pitämässään tapaamisessa, että periksi antaminen kaivostyöläisten voimankäytölle asettaisi Romanian demokratian vaakalaudalle.

-Kyse ei ole enää mielenosoituksesta, vaan enemmänkin raa'asta iskusta turvallisuusjoukkoja ja valtiovaltaa vastaan, hän sanoi. Kaivostyöläiset ovat vakuuttaneet jatkavansa torstaina neljättä päivää jatkunutta marssiaan Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, kunnes hallitus suostuu heidän vaatimuksiinsa 35 prosentin palkankorotuksesta ja peruu uhkauksensa sulkea tuottamattomiksi julistetut kaivokset. Hallitus tarjoutui keskiviikkona neuvottelemaan kaivostyöläisten kanssa, mutta nämä kieltäytyivät tarjouksesta. Romanian parlamentti kokoontuu maanantaina erityisistuntoon käsittelemään selkkausta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.