Mainos

Kaivosturma kirvoitti arvostelua Kiinassa

Kiinalaislehden mukaan työläiset kertoivat työnjohdolle veden noususta kaivoksessa, mutta yhtiön johto ei tehnyt asialle mitään.

Kiinan viralliset tiedotusvälineet syyttävät kaivosyhtiön johtoa ja paikallisia viranomaisia maan tuoreimmasta kaivosturmasta. 172 työntekijän pelätään saaneen surmansa, kun tulvavedet viime perjantaina syöksyivät kaivokseen itäisessä Shandongin maakunnassa.

Pelastustöitä on jatkettu kaivoksessa siitä huolimatta, että toiveita eloonjääneiden löytymisestä ei juuri ole.

Kaivoksessa oli yli 750 työntekijää, kun vesi alkoi tulvia kaivokseen. Heistä suurin osa ehti ajoissa ulos, mutta 172 työntekijästä ei ole saatu mitään elonmerkkejä.

China Daily -lehden mukaan päivävuorossa olleet työläiset kertoivat työnjohdolle veden noususta kaivoksessa, mutta yhtiön johto ei tehnyt asialle mitään. Lehden lainaaman lähteen mukaan kyseinen kaivos oli kärsinyt ajoittaisista tulvista kymmenien vuosien ajan, mutta tiedot onnettomuuksista oli pimitetty.

Myös Kiinan hallituksen virallisilla internetsivulla todettiin, että merkit tulevista tulvista olivat näkyvissä paljon ennen kuin Wenjoen reunamat lopulta murtuivat.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.