Mainos

Kaivosonnettomuudessa halvaantunut vaatii yhtiöiltä vastuuta

Kaivosonnettomuudessa viisi vuotta sitten halvaantunut Teijo Varis vaatii kaivosyhtiöitä ottamaan enemmän vastuuta kaivosten turvallisuudesta. Varis oli 21-vuotias kun hän jäi putoavan kivenlohkareen alle Pahtavaaran kultakaivoksella Sodankylässä vuonna 2005.

- Se oli ihan normaali työpäivä, mutta loppupäivästä tuli sitten ongelmia lastattavien kivien koon kanssa ja minut pyydettiin paikalle arvioimaan tilannetta. Olimme siitä sitten lähdössä jo kotiin, lähdimme kävelemään poispäin ja sitten on maailma pimentynyt, että silloin on tippunut kivet katosta päälle, Varis kertaa kohtalokkaan päivän tapahtumia MTV3:n haastattelussa.

Onnettomuudessa Teijo Variksen selkäranka murtui, josta seurasi selkäydinvamma.

- Eiköhän syynä ollut kaivosyhtiön tietämättömyys, välinpitämättömyys tai säästösyyt. Siitä miksi kivet pääsivät kaivoksen katosta tippumaan, on monenlaista lausuntoa olemassa, katto on ollut varmasti huonosti tuettu.

Varis moittii haastattelussa myös onnettomuuden jälkeistä aikaa, jolloin yhtiö ei välittömästi tehnyt parannuksia kaivoksen turvallisuuteen.

45 minuuttia -ohjelma vierailee Sodankylän ja Kittilän kaivoksissa. Klo 20 alkavassa ohjelmassa kerrotaan myös, millaisia läheltä piti -tilanteita kaivoksissa on sattunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.