Kaisa Mäkäräisen kokemus näkyi liukkaalla makuuammuntapaikalla: "Olin tosi tyytyväinen"

Kaisa Mäkäräisen jalat uupuivat Ruhpoldingin vinhassa ampumahiihdon takaa-ajossa paikoin "peililiipalle" jäätyneellä hiihtoalustalla.

Mäkäräinen kiipesi puhtaan makuuammunnan ja hiihtovoimansa ansiosta sijalta 33 toviksi kärkikymmenikköön, mutta väsymyksestä tärisseet jalat haittasivat pystyammuntaa. Kympin maalissa hän oli 15:s.

Mäkäräinen koki, että pystypaikkojen ohilaukaukset saattoivat johtua raskaasta hiihtokelistä sakeassa lumipyryssä.

– Minulla oli pystypaikoilla vaikeuksia jalkojen kanssa. Aika paljon rupesi tärräämään, kun tein asentoa. Siitä oli vaikea rakentaa sitä pystyammuntaa, Mäkäräinen kertoi äänitiedotteessaan.

– Joskus tollanen vähän vaikea hiihtoalusta aiheuttaa sen, etteivät jalat rentoudu kunnolla.

Lumisade aiheutti pulmia jo välineitä testatessa.

– Pikkasen oli vaikeuksia löytää siihen suksia, mutta loppupeleissä löydettiin ihan hyvä pari, jonka kanssa huolto teki sitten hyvää työtä. Varmasti voitettiin jonkun verran suksella. Siitä oli paljon apua päivän hiihdossa.

Lumi aiheutti monenlaista huolta

Makuulta nollat

Makuuammunnassa Mäkäräinen joutui lumesta liukkaalle ampumamatolle, mikä pakotti hänet hitaampaan ampumarytmiin.

– Aika varman päälle piti rakentaa asento ja ottaa laukaus kerrallaan. Olin tosi tyytyväinen, kun se sitten tuotti tulosta molemmilta makuun ammuntapaikoilta. Niillä nollilla nousin aika kivasti.

Ensimmäisen pystypaikan huti pudotti hänet 11:nneksi ja viimeisen ampumapaikan kaksi ohilaukausta sijalle 20. Kirivaiheessa hän paransi viisi sijaa. Hän oli hiihtovauhdissa kilpailun kolmanneksi paras.

Ensimmäisenä matkaan startannut Norjan Tiril Eckhoff voitti kilpailun ylivoimaisesti ennen Slovakian Paulina Fialkovaa ja Ruotsin Hanna Öbergiä. Suvi Minkkinen oli 29:s ja Tero Seppälä miesten kilpailussa 48:s.

Ranskan Martin Fourcade voitti puhtaalla ammunnalla miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon.

 

Lue myös:

    Uusimmat