Ladulla kompastelleelta Kaisa Mäkäräiseltä toivomus takaa-ajon mitalitaistoon – "Se olisi minulle mieleen"

Kaisa Mäkäräinen toivoo kovempia latuja MM-ampumahiihdon takaa-ajokilpailuun sunnuntaiksi Ruotsin Östersundissa.

Mäkäräinen oli perjantaina 12:s pikakilpailussa. Mitalisijat karkasivat, kun Mäkäräinen ampui kaksi sakkoa pystypaikalta.  

– Lähti ihan hyvin kulkemaan, vaikka eilinen sekaviesti tuntui aika hyvin jaloissa. Kuitenkin aamulenkillä ja fyssarin kanssa saatiin jalkoja elpymään, että olin ihan luottavainen hiihtoon. Suksesta oli myös hyvä tuntuma jo suksitestissä, Mäkäräinen kertaa ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Hieman ennen toistaa ammuntaa hän myös kaatui ladulle. 

– Vedin ihan yks kaks yllättäen turvalleni. Ilmeisesti hiihdin liian reunassa ja suksen kärki haukkasi lumikasaan. Yllättävän vähän se löi happoja, mutta totta kai sitä mietti, ja toisen kierroksen loppu meni funtsiessa, onkohan lunta tähtäimessä.

Mitalit karkasivat, mutta niistä Mäkäräinen taistelee taas sunnuntaina. Hän lähtee ladulle 34 sekuntia kärjen takana. 

– Kyllähän sen tiesi tänään viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, että mitalit menivät siinä. Yhdellä ohilaukauksellakin niistä olisi vielä tapeltu kovastikin. Onneksi aikaero takaa-ajoon ei ole ihan mahdoton, mutta onhan siinä tosi paljon tyttöjä välissä. Toivottavasti tulisi kovemmat baanat, niin se olisi minulle mieleen, suomalaistähti summaa. 

MM-kisojen toisen kilpailupäivän voitto meni yhden sakkokierroksen ampuneelle Slovakian Anastasija Kuzminalle.

Lue myös:

    Uusimmat