Pirullinen ongelma piinasi Kaisa Mäkäräistä – "Se sotki ajatuksia ammunnan alkuun"

Kaisa Mäkäräinen ei säästellyt sanoissaan jäätyään 56:nneksi ampumahiihdon maailmancupin 7,5 kilometrin pikamatkalla Annecyssa. Suomalaistähti luonnehti puhdettaan pystypaikalla totaaliseksi floppaamiseksi.

Latu pysyi "kaatosadekisassa" Mäkäräisen arvion mukaan hyvässä kunnossa.

– Huolto oli minun mielestäni tehnyt ihan hyvää työtä. Oli ihan kohtuulliset sukset, Mäkäräinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

 – Yllättävän paljon ladulla tuli kuitenkin eroa. Siellä oli pari tosi kovaa hiihtäjää.

Mäkäräinen oli hiihtoajoissa yhdeksäs. Hän jäi päivän nopeimmasta sivakoijasta, kisan voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista hiihtoajallisesti 35,8 sekuntia. Päivän toiseksi nopeimman hiihdon takonut Saksan Denise Herrmann jäi puhtaassa hiihtoajassa Eckhoffista 8,2 sekuntia.

Mäkäräinen koki silti hiihtonsa tuntuneen "ihan hyvälle".

– Huomattavasti paremman tuntuista hiihtoa kuin viime viikolla Hochfilzenissä. Jotakin hyvää jäi tavallaan tästäkin päivästä käteen, vaikka sekunteja tuli kärkeen aika paljon.

Ammunta pieleen

Mäkäräisen ammunta takelteli pahasti. Makuupaikan yhtä sakkoa seurasi kolme hutikutia pystystä.

– Makuulla eka panos ei jostain syystä halunnut mennä piippuun. Aika monta kertaa jouduin lukkoa vähän rassaamaan, että sain sen menemään piippuun. Onneksi se ei lentänyt sieltä ulos, että ei tarvinnut erikseen syöttää sitä. Aikaa siihen meni yllättävän paljon ja ajatuksia se sotkee ammunnan alkuun, Mäkäräinen avasi pirullista ongelmaa.

– Sakko oli joka tapauksessa kaukana ja muut ihan hyviä osumia. Varmaan kuitenkin oma virhe.

Mäkäräisen pystyn vaikeudet vaativat hänen mukaansa lisää pohtimista.

– Pysty oli taas yhtä vaikeaa kuin se on muutamissa kisoissa välillä ollut. Täällä on tavallaan erikoinen ammuntaan tulo. Muistan, että pari vuotta sitten minulla oli sen kanssa haasteita myös.

– Tuntui, että viime viikolla siitä sai jo vähän kiinni, ja Östersundin normaalimatkallakin oli kohtuuonnistuneet pystyt. Nyt sitten taas floppasi ihan totaalisesti.

Mäkäräinen jäi kisan voittaneesta Eckhoffista kokonaisajassa peräti 2.10,8 minuuttia. Päivän viidenneksi nopein hiihtäjä Mari Eder sijoittui kolmella sakollaan 25:nneksi (+1.28,6).

Takaa-ajo kilpaillaan huomenna lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat