Kaisa Mäkäräisen suksi kulki, mutta pelti paukkui taas pystypaikalla – Suvi Minkkiseltä komea nousu

Ruhpoldingissa käyty ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokisa päättyi Tiril Eckhoffin voittoon.

Maailmancupia johtava norjalainen starttasi kisaan puolen minuutin erolla seuraaviin, eikä hänen ykkössijansa ollut missään vaiheessa uhattuna.

Eckhoff sai palkintokorokkeelle seurakseen toiseksi sijoittuneen Paulina Fialkovan ja kolmanneksi sijoittuneen Hanna Öbergin. Johanna Skottheim ja Linn Persson täydensivät Ruotsin huiman kokonaispanoksen neljännellä ja viidennellä sijallaan.

Keskiviikon pikakisassa pystypaikan ohilaukauksilla voittotaistosta romahtanut Kaisa Mäkäräinen starttasi takaa-ajoon 33. sijalla.

Mäkäräisen suksi kulki tuttuun tapaan, ja kun hän selvitti molemmat makuupaikat puhtaasti, sijoitus oli kohentunut kahden ensimmäisen ammunnan jälkeen jo 11:nneksi, 40 sekunnin päähän palkintosijoista.

Ensimmäisellä pystypaikalla tuli takapakkia. Toinen laukaus lipsahti ohi, ja vaikka sijoitus oli yhä 11:s, ero palkintopallille kasvoi jo minuuttiin.

Toisella pystypaikalla Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta ja putosi 20:nneksi. Viimeisellä kahden kilometrin hiihtolenkillä Mäkäräinen kohenteli sijoitustaan vielä 15:nneksi.

Mäkäräinen oli hiihtoajoissa päivän kolmanneksi nopein.

31. sijalla startanneen Suvi Minkkisen kisa sai surkean alun, kun ensimmäinen makuupaikka tuotti heti kaksi ohilaukausta. Sijoitus oli pudonnut 50:nneksi.

Toiseltakin makuupaikalta tuli yksi sakko, mutta molemmat pystypaikat Minkkinen selvitti puhtaasti.

Maalissa Minkkinen oli 29:s, ja kyseessä on hänen uransa paras maailmancup-tulos.