Mainos

Kainuun jazzkevät ylsi tavoitteeseensa

Kotimaisen jazzkesän avaava Kainuun Jazzkevät täytti sille asetetut odotukset niin taloudellisesti kuin taiteellisestikin.

Viikonvaihteen taiteellinen kokokohta oli maailmantähti Tania Marian esiintyminen eilisiltana Kajanuksen yläsalissa. Brasilialaissyntyinen diiva irrotteli vauhdilla ja tarjosi musiikillisen elämyksen kainuulaisyleisölle yhdessä Viva Brazil Quartetin kanssa. Myös latvialainen Leonid Shinkarenko Trio sekä suomalaisvetoiset Jarmo Savolainen Euro Group ja Alexi Tuomarila Quartet tyydyttivät asiantuntevan jazz-yleisön musiikkimakua.

Kainuun Jazzkevät on viime vuosina ollut myös muuta kuin jazzia. Tasavallan Presidentti osoitti todeksi sen, että papat jaksavat yhä heilua ja ettei ammattitaito katoa hiusten harmaantuessa. Viikonlopun aikana Jazzkevään tapahtumissa vieraili noin 2500 maksanutta kävijää, joka on viimevuotista enemmän. Lisäksi kajaanilaisia hellittiin useilla yritys- ja ilmaiskonserteilla eri puolilla kaupunkia.

Ensi vuonna tapahtuma järjestetään jo 20. kerran, mutta tapahtuman järjestäjät on vielä vahvistamatta. Viimeiset neljä vuotta viikonvaihteen vastuullisena järjestäjänä on toiminut paremmin pesäpallopiireistä tuttu Superjymy Oy ja kolmen vuoden käytännön järjestelyistä on vastannut Jazzrytmit.

Tapahtuman pyörittämiseen tarvittavan talkookaartin on organisoinut jalkeille Kajaanin Musiikinystävät ry. -Meille annettiin Kajaanin kaupungin taholta aikanaan tehtäväksi vakauttaa Jazzkevään tilanne ja siinä olemme onnistuneet. Ensimmäisenä vuonna hieman opettelimme tapahtuman järjestämistä, mutta kolme viimeistä vuotta ovat olleet myös taloudellisesti onnistuneita. Kaupungin kanssa neuvottelemme jatkosta kesäkuun alkupuolella. Meillä on kiinnostusta jatkaa tapahtuman järjestämistä myös tulevaisuudessa, kertoi toimitusjohtaja Juha Tanskanen Superjymy Oy:stä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.