Mainos

Kainuulle esitetään kansanvaltaista maakuntahallintoa

Selvitysmies Juhani Perttunen esittää, että Kainuussa pitäisi kokeilla vaaleilla valittavaa maakuntavaltuustoa. Maakuntavaltuustolla tulisi olla riittävästi toimivaltaa maakunnan kehittämiseen liittyvissä asioissa. Sen tulisi vastata keskeisistä hyvinvointipalveluista sekä päättää miten Kainuuseen kertyvää valtionrahoitusta käytetään.

Valtuuston päätösvaltaan tulisi vuodessa noin 170 miljoonaa euroa. Valtuuston toimikausi olisi neljä vuotta ja vaalit toimitettaisiin kunnallisvaalien yhteydessä, ensimmäisen kerran vuonna 2004. Jäseniä valtuustoon tulisi 41, jolloin jokaisesta Kainuun kunnasta olisi vähintään yksi edustaja.

Maakuntavaltuuston kanssa toimisi maakuntahallitus, jonka puheenjohtajana toimisi päätoiminen maakuntajohtaja. Perttunen luovutti aamulla ehdotuksensa alue- ja kuntaministeri Martti Korhoselle. Korhonen korosti, että kokeilun toteutuminen riippuu nyt täysin Kainuun kuntien tahdosta. Korhonen myös vakuutti, että kokeilun tavoite ei ole ajaa Kainuuta suureen kuntaliitokseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.