Kaikkien äijämaastureiden isä muuttuu perinpohjaisesti – mukana kiero "rapumoodi"

Uudessa sähkö-Hummerissa on erikoinen rapumoodi 0:27
Sähkö-Hummerin erikoisuutena on rapumoodi, jonka avulla auto voi kulkea ravun tavoin "olkapää" edellä.

Sähkö-Hummerin ensiesittely lähestyy.

General Motors esittelee 20. lokakuuta täyssähköisen version kaikkien äijämaasturien isästä Hummerista.

GMC Hummer EV -nimellä ainakin vielä kulkeva auto oli määrä esitellä jo aiemmin. Yhdysvaltalaisille autonostajille erittäin tärkeät lava-autot muuttuvat kilpailijoiden, kuten Rivianin, Fordin ja Teslan mallistossa siihen tahtiin sähköisiksi, ettei GM voinut enää viivytellä tuotteensa kanssa. Myös osakkeenomistajat ovat painostaneet perinteistä autovalmistajaa nopeuttamaan sen sähköautojen esiinmarssia.

Sähkö-Hummerin yksi erikoisuus on ”rapumoodi”, jonka avulla auto voi edetä ravun tavoin, ikään kuin olkapää edellä.

Auton odotetaan olevan yhtiön ensimmäinen LG Chemin kanssa yhdessä kehitettyä seuraavan sukupolven Ultium-akkuteknologiaa käyttävä tuote. Tämä tarkoittaa kehittyneempää kemiaa ja älykkäämpiä akkusoluratkaisuja.

Valmistajan mukaan Ultium-teknologiaan ja skaalautuvaan pohjarakenteeseen voidaan valmistaa ainakin Cadillacin sähköautoja, Chevroletin lava-autoja ja GMC Hummer EV:n kaltaisia sähköautoja. Visiot ovat hurjia.

Toimintamatka 50–200 kilowattitunnin akustolla olisi yhdellä latauksella parhaimmillaan 645 kilometriä, sataseen kiihtyvyys hieman yli kolme sekuntia ja veto tapahtuisi etu-, taka- tai molemmilla akseleilla. Hevosvoimia olisi parhaimmillaan käytössä tuhat.

Liikepankki Morgan Stanley arvioi aiemmin GM:n Ultium-teknologian potentiaalisesti jopa 20 miljardin dollarin arvoiseksi.

GM on kertonut jo esimerkiksi Tesla Model X:n, Audi e-tronin ja Jaguar I-Pacen kilpailijaksi suunnatusta, vuodelle 2023 kaavaillusta Cadillac Lyriq -täyssähkökatumaasturista.

Lue myös:

    Uusimmat