Kahvilatyöntekijä puolusti itkevää tyttöä – äiti mottasi nyrkillä

Uusiseelantilainen äiti löi kahvilatyöntekijää kasvoihin, koska nainen puuttui hänen ja hänen tyttärensä väliseen riitaan. Oikeudessa äiti kertoi, että nainen oli puuttunut hänen "vanhemmuuteen liittyviin velvollisuuksiinsa".

Nainen löi kahvilatyöntekijää kasvoihin sen jälkeen, kun tämä oli puuttunut hänen ja tyttärensä riitaan.

Kaikki alkoi, kun 39-vuotias Tamara Jane Aston oli ajautunut riitoihin tyttärensä kanssa. Stuff.co.nz-sivuston mukaan tyttö järkyttyi ja juoksi läheiseen kahvilaan Rai Valleyssa noin kello yhdentoista aikaan 17. maaliskuuta.

Tamara ajoi kahvilalle ja aikoi hakea tyttärensä takaisin kotiin. Stuff.co.nz-sivuston mukaan kahvilatyöntekijät olivat tuolloin lohduttamassa itkevää tyttöä. 

Poliisi kertoi myöhemmin, että nainen käski tyttöä menemään autoon äänensävyllä, joka oli ”aggressiivinen”.

Työntekijä puuttui asiaan ja sanoi, ettei tytön tarvitsisi mennä äidin mukaan.

Tästä Tamara ilmeisesti tulistui entistä enemmän ja haukkui työntekijöitä monin erilaisin sanakääntein. Poliisin mukaan nainen tarttui sen jälkeen tilanteeseen puuttuneen työntekijän tukkaan ja löi häntä muutaman kerran kasvoihin ja päähän. Sitten hän ajoi pois – ilman tytärtä.

Myönsi ylireagoineensa

Tamara myönsi poliisille, että oli lyönyt naista. Maanantaina Blenheimin piirioikeuden istunnossa hän myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Puolustuksen mukaan Tamara halusi suojella tytärtään ja oli sitä mieltä, että työntekijä ”keskeytti hänen vanhemmuuteen liittyvät velvollisuutensa”. Hän myös myönsi ylireagoineensa.

Tamara kirjoitti anteeksipyyntökirjeen naiselle ja ilmoittautui Pelastusarmeijan vanhemmuuskurssille.

Aiempiakin tuomioita

Tamara tuomittiin yhdeksäksi kuukaudeksi tarkkailuun sillä ehdolla, että hän menisi vihanhallintakurssille. Lisäksi hän sai 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Stuff.co.nz-sivuston mukaan äidillä on kontollaan muutamia väkivaltatuomioita, joista viimeisin oli vuonna 2001. Tuolloin hän käyttäytyi väkivaltaisesti poliisia kohtaan.

Tyttö asuu nyt isänsä luona.

Lähde: Stuff.co.nz

Lue myös:

    Uusimmat