Pariskunta terrorisoi alaikäisiä julkisilla paikoilla kuukausien ajan – uhkasi tappamisella, kurkun auki viiltämisellä ja junan alle heittämisellä

Sekavasti käyttäytynyt vanhempi pariskunta terrorisoi alaikäisiä lapsia julkisilla paikoilla Espoossa ja Kauniaisissa. Pelottava kaksikko jahtasi lapsia karjuen karmeita uhkauksia esimerkiksi kurkun auki leikkaamisesta.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun pariskunta alkoi häiriköidä jatkuvasti 14-vuotiasta tyttöä. Kuusikymppinen mies ja häntä muutamia vuosia nuorempi nainen olivat saaneet päähänsä, että tyttö olisi muka osallistunut aiemmin naisen ryöstämiseen.

Tuntematon nuorisojoukko oli vienyt naisen repun ja pankkikortin.

Pariskunta oli huudellut tytölle jo aiemmin kaikenlaista, mutta elokuussa 2019 he ryntäsivät ystäviensä kanssa liikkuneen tytön perään. Tyttö juoksi läheiseen kauppaan turvaan, jossa kaupankassa hälytti paikalle vartijat.

– Ota heidät kiinni, heitä ne raiteille ja viillä sen kurkku auki, teinityttö kuvaili naisen käskeneen miestään.

Koska pariskunta oli aiemminkin seurannut häntä ja huudellut uhkauksia, tyttö pelkäsi kaksikon toteuttavan vielä uhkauksensa.

Pikkusiskokin joutui uhriksi

Noin viikkoa myöhemmin 14-vuotias tyttö olivat lähtenyt käymään kaupassa 10-vuotiaan pikkusiskonsa kanssa, kun pariskunta lähti jälleen hänen peräänsä. Jälleen pariskunta lateli hirvittäviä uhkauksiaan tyttöjen heittämisestä raiteille junan alle ja heidän kurkkujensa auki viiltämisestä.

Sisarukset pakenivat kauppaan ja isosisko soitti peloissaan äidilleen. Äiti lähti samantien paikalle. Nuorempi tytöistä itki hysteerisesti.

Äiti kutsui poliisit paikalle.

Parin kuukauden kuluttua 14-vuotias tyttö sai takaa-ajajan, tällä kertaa hänen peräänsä lähti vain pariskunnan naisosapuoli. Nainen huusi, "ettei hänelle kannata vittuilla, hänellä on kirves ja hän soittaa miehensä heittämään tytön raiteille".

Tukihenkilö todisti oikeudessa, että tyttö oli ollut tilanteessa hyvin peloissaan.

Kehut johtivat pahoinpitelyyn

Vuoden kuluttua näistä tapahtumista syksyllä 2020 pariskunnan kohtasi erä nainen Kauniaisten rautatieasemalla. Pariskunnan mies kehui naisen ulkonäköä ja sai tällä oman kumppaninsa mustasukkaiseksi.

Kaksikon naisosapuoli ryhtyi suutuksissaan syytämään loukkauksia ja uhkauksia tuntemattomalle naiselle. Hän kertoi potkivansa naista päähän ja tappavansa tämän.

Mustasukkainen nainen ryntäsi uhrinsa kimppuun tönien, potkien ja mätkien tätä nyrkeillään. Nainen oli työntänyt uhriaan asemaa lähestyvää junaa kohti raiteille.

Uhri pääsi kuitenkin pakenemaan junaan, jossa junan henkilökunta auttoi häntä.

Sakkoja ja korvauksia

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa pariskunnan 56-vuotias naisosapuoli ilmoitti, ettei muista mistään näistä tapahtumista yhtään mitään.  Hänen 62-vuotias miehensä puolestaan syytteli edelleen 14-vuotiasta tyttöä ryöstäjäksi.

Mies kiisti uhkailleensa tyttöä. Miehen mukaan hän oli käskenyt tyttöä pysähtymään ja odottamaan poliisia.

Oikeus katsoi kuitenkin, että valvontakameratallenteet ja todistajien kertomukset tukivat molempien uhrien kertomusta tapahtumista.

Oikeus katsoi, että 62-vuotias mies syyllistyi kahteen laittomaan uhkaukseen ja tekojen moitittavuutta lisäsi se, että ne kohdistuivat lapsiin. Oikeus tuomitsi miehen 40 päiväsakkoon, josta hänelle kertyy maksettavaa 600 euroa.

Naisen syyksi oikeus katsoi neljä laitonta uhkausta ja pahoinpitelyn. Oikeus katsoi, että naisen terveytila ei estänyt häntä ymmärtämästä tekojaan ja niiden seurauksia.

Oikeus piti naisen terveydentilaa kuitenkin niin heikkona, että päätti jättää hänet rangaistukseen tuomitsematta.

Teinitytölle oikeus määräsi yhteensä 2400 euron kärsimyskorvaukset, joista osan nainen joutuu maksamaan yksin ja osan pari joutuu maksamaan yhdessä. Teinitytön pikkusiskolle pariskunta joutuu maksamaan 1000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lisäksi oikeus määräsi naisen maksamaan rautatieasemalla pahoinpitelemälleen naiselle yhteensä 1500 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat