81-vuotias eläkeläinen auttoi rikollisia pakenemaan – kertoi syyksi yksinäisyyden: "Siksi kaikki tapahtui"

Miksi poliisi paljastaa valvontapaikat etukäteen? 7:08
Oletko ihmetellyt, miksi poliisi paljastaa valvontapaikat etukäteen? Katso vastaus videolta.

81-vuotias brittimies ryhtyi rikollisten kuskiksi, koska hän oli yksinäinen. Aiheesta uutisoi muun muassa Metro-lehti. Mies auttoi kahta miestä pakenemaan sen jälkeen, kun nämä olivat puukottaneet kilpailevaa huumediileriä.

Brittiläinen Chichesterin kaupungista kotoisin oleva Ian Hemmens, 81, auttoi kahta miestä pakenemaan sen jälkeen, kun nämä olivat miltei onnistuneet tappamaan toisen miehen. Tapausta käsiteltiin Porthsmouthin rikostuomioistuimessa ja tuomio annettiin 23. syyskuuta.

Toimi kuskina huumediilereille

Hemmens oli vienyt Akeem Adebayon ja Mahamud Samin autolla Länsi-Sussexin Bognor Regisin kaupunkiin 10. maaliskuuta. Siellä nämä ottivat yhteen Dimitrijs Semelisin kanssa huumeiden välittämisestä johtuneen riidan takia varttia vailla kuuden aikaan illalla. Sen jälkeen Hemmens otti miehet uudelleen kyytiinsä.

Adebayo ja Sami olivat jahdanneet Semelisiä, minkä jälkeen Adebayo oli pidellyt Semelisiä maassa ja Sami oli puukottanut tätä viisi tai kuusi kertaa. Lähistöllä autossa odotti Hemmens.

Syyttäjä Amy Packham kertoi, että Samin nähtin juoksevan autolle ja piiloutuvan takaosan jalkatilaan. Syyttäjän mukaan mies pääsi pakoon ja pystyi poistumaan Chichesterin kaupungista ja sen jälkeen koko maasta.

– Viimeinen tieto hänestä on se, että hän oli Bahrainiin matkalla olleessa lentokoneessa, Packham kertoi oikeudenkäynnissä.

Miestä ei vielä oikeudenkäynnin aikaan oltu löydetty.

Puukotuksen uhri jäi henkiin

Semelis selvisi puukotuksesta hengissä, koska hän sai nopeasti apua. Hänen saamansa vammat olivat vakavia.

Adebayo, 23, sai yhdeksän vuoden vankeustuomion. Tuomio annettiin väkivallan teosta. Lisäksi hän sai kaksi syytettä siksi, että hänellä oli hallussaan kokaiinia ja heroiinia, joita hänen epäiltiin aikovan myydä.

Eläkeläiselle yhdeksän kuukauden kakku

Mitä tulee Hemmensiin, hän sai yhdeksän kuukauden vankilatuomion. Tuomarin mukaan hän oli avustanut rikoksentekijää viemällä hänet pois rikospaikalta tietoisena siitä, että kyseessä oli vakava pahoinpitely.

– Näit hänen päällään verta ja epäilemättä tiesit, että hän oli sekaantunut huumeiden diilaukseen, tuomari totesi.

Tuomarin mukaan matka ei ollut Hemmensin ainoa: Hemmens oli edeltävänä ja samana päivänä tehnyt muitakin reissuja. Tuomari totesi, että Hemmens oli tietoinen siitä, että häntä käytettiin kuskina, koska hän tuskin olisi kiinnittänyt kenenkään huomiota ikänsä ja ulkonäkönsä takia.

Puolustuksen mukaan mies halusi vain juttuseuraa

Hemmensin asianajaja myönsi, että oli erikoista, että 81-vuotias oli oikeudessa ikänsä ja taustansa vuoksi. Asianajajan mukaan eristäytyneisyys sai Hemmenssin osallistumaan rikokseen.

– Hän myöntää, että hänestä on mukavaa puhua ihmisten kanssa, ja siksi kaikki tapahtui.

Hemmens oli kertonut oikeudessa, että hän oli päättänyt ryhtyä kuskiksi, koska oli yksinäinen. Näin hän sai tilaisuuden jutella ihmisten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat