Mainos

Kahri tyrmää STTK:n ehdotuksen työajoista

Teollisuuden ja työnantajain varatoimitusjohtaja Tapani Kahri tyrmää STTK:n ehdotuksen työajan lyhentämisestä täysin käsittämättömänä.

Toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Esa Svangljung on ehdottanut viikottaisen työajan lyhentämistä 40 tunnista 35 tuntiin. TT:n Tapanin Kahrin mielestä asiasta ei ole edes syytä keskustella. Kahrin mukaan STTK:n esitys nostaisi palkkakustannuksia yli 14 prosenttia ja hävittäisi suuren määrän työpaikkoja.

Kahri ihmettelee, miksi STTK lähtee esittämään mallia, joka ei kestä kohtuullista tarkastelua. Ratkaisu ei sovellu myöskään Euroopan talous- ja rahaliiton Emun oloihin, sillä kaikkien selvitysten mukaan sopeutuminen edellyttää matalaa inflaatiota ja sen mukaista kustannusten nousua.

OAJ:n Kangasniemi ei usko työajan mittavaan lyhentämiseen

Opetusalan ammattijärjestön ja Akavan julkisen sektorin neuvottelujärjestön Akava-JS:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi ei usko, että syksyn tuloratkaisuun liitetään merkittäviä työajan lyhennyksiä. Hän pitää esimerkiksi toimihenkilöjärjestö STTK:n esittämiä ajatuksia epärealistisina.

Kangasniemi muistutti tänään liittonsa tiedotustilaisuudessa, että työajan lyhentämiseen tarvitaan myös työnantajia, eikä sillä suunnalla ole innostusta asiaan. Kangasniemi piti myös täysin mahdottomana, että työaikaa lyhennettäisiin palkkoja alentamalla.
(MTV3/STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.