Kahdesti kärynnyt NFL-futari: Tarvitsen kannabista pelatakseni

NFL-kolossilta totaalinen uravaihto - ryhtyi oopperalaulajaksi 1:27

Amerikkalainen jalkapalloilija, ammattilaisliiga NFL:ssä vapaana agenttina oleva Mike James sanoo tarvitsevansa kannabista uransa jatkamiseksi. James, 27, on kärynnyt aineesta kahdesti liigan dopingtesteissä.

Video: NFL-pelaaja Ta'u Pupu'asta tulikin oopperatähti.

James on pyytänyt NFL-liigalta erivapautta kannabiksen lääkinnälliseen käyttöön. James kärsii sanojensa mukaan kroonisesta kivusta, jonka lääkitsemiseen hän tarvitsee kannabista.

NFL hylkäsi toukokuussa Jamesin hakemuksen, koska hän ei pystynyt aukottomasti todistamaan kärsivänsä kroonisesta kivusta. Keskustelut liigan ja Jamesin välillä jatkuvat kuitenkin edelleen.

Kannabikseen vaimon kehotuksesta

Jamesin ura koki käänteen vuonna 2013, kun hänen nilkkansa murtui NFL:n tulokaskaudella. Hän alkoi kärsiä kroonisesta kivusta ja tuli riippuvaiseksi särkylääkkeistä.

– Aluksi otin suositellun annoksen, mutta sen jälkeen nostin sitä, kun keksin tapoja saada ekstrapillereitä, James sanoo BBC:n mukaan.

– En koskaan ymmärtänyt riippuvuuden haitallisuutta. Näin isäni luovivan sen kanssa koko elämänsä, ja ajattelin, että se (lääkkeiden liikakäyttö) oli valinta, kunnes olisin päässyt sen läpi.

Jamesin vaimo kannusti häntä kokeilemaan kannabista, jota käytetään sekä huumaus- että lääkeaineena. James siirtyi hiljalleen särkylääkkeiden sijaan kannabikseen ja jatkoi yhä NFL:ssä pelaamista.

– Riippuvuus on kovaa, eikä sitä pitäisi ottaa kevyesti, mutta kannabis on antanut minulle vaihtoehdon.

Lupa tai ura ohi?

James huomasi sanojensa mukaan kannabiksen hyödyt heti. Kun James ei käytä sitä, hän joutuu painimaan sanojensa mukaan painon, kouristuksien, lonkka- ja nivelkipujen ja päänsäryn kanssa, eikä pysty harjoittelemaan.

Kannabis tuo sen sijaan helpotuksen, ja siitä on tullut osa Jamesin päivittäistä elämää. 

James kokee, että NFL on ajanut hänet nurkkaan, ja jos hän ei saa ainetta käyttää, hän joutuu todennäköisesti lopettamaan uransa.

Vuosina 2017 ja 2018 kannabiksesta kärynnyt James on ensimmäinen pelaaja, joka on kysynyt NFL erivapautta aineen käyttöön. Lähiajat näyttänevät, millaiseen lopulliseen päätökseen liiga tulee.

Lue myös:

    Uusimmat