Mainos

Kahden lapsen äiti kritisoi: Lapsia ei tulisi kehottaa siivoamaan jälkiään – tässä syy

Jatkuva siivoaminen on äidin mukaan pahasta, nyt hän kertoo miksi. 

Kahden pojan äiti Rachel Cedar julkaisi Scary Mommy -sivustolla puhuttelevan tekstin, jossa hän ottaa kantaa vanhempien kohtuuttomaan käytökseen lapsiaan kohtaan.

Tällä kertaa Cedar haluaa ottaa kantaa monessa perheessä kinaa aiheuttavaan aiheeseen – siivoamiseen. Naisen mukaan vanhempien tulisikin miettiä kaksi kertaa, ennen kuin he kehottavat lapsiaan siivoamaan jälkensä.

– Kuvittele, että olisit viettänyt tuntikausia työskennellen, keskittyen johonkin, jolla on sinulle suuri merkitys (kirjoittamiseen, neulomiseen, hakemuksen täyttämiseen, taulukon luomiseen tai mihin tahansa), ja juuri kun olisit lähellä asian viimeistelyä tai valmistumista, joku sammuttaisi yhtäkkiä tietokoneesi, ottaisi sinulta kynän tai neulomisvälineet, ja käskisi sinun lopettavan heti ja siirtyvän pois? Miltä sinusta tuntuisi? Ehkä hieman turhautuneelta? nainen kyselee.

Lasten kohdalla ei ole toisin, sillä kuten kaikki tietävät, leikki on lasten työtä. Kaikki mitä he ovat luoneet tai rakentaneet, ovat heille tärkeitä. He keskittyvät piirustuksiinsa yhtä intensiivisesti kuin sinä palaverin sisältöön tai muuhun sinulle tärkeään asiaan.

Älä siis pakota heitä keskeyttämään ja siivoamaan jälkiään. 

"Siivoaminen on tärkeää suurimman osan ajasta, mutta..."

Sen sijaan, että vanhemmat lopettaisivat lastensa leikit lyhyeen ja kehottaisivat siivoamaan välittömästi jälkensä, Cedar toivoo, että lasten leikit voisivat joskus jäädä sijoilleen odottamaan uutta luovuuspuuskaa. Jos leikit ovat tiellä, niillä voitaisiin myös etsiä uusi paikka, johon ne voisivat jäädä rauhassa odottamaan leikkien jatkumista. 

– Kun teemme näin, kun annamme lastemme säilyttää ”työnsä”, se antaa heille kuvan siitä, että me kunnioitamme aikaa ja vaivaa, jonka he ovat laittaneet projektiinsa, Cedar selittää.

Kunnioituksen lisäksi antamalla leikkien joskus jäädä keskelle lattiaa annat Cedarin mukaan lapsillesi myös viestiä siitä, että kaiken ei tarvitse aina olla kontrolloitua. Jos siltä tuntuu, voimme joskus jättää hyvällä omallatunnolla asioita tekemättä, eikä mitään pahaa tapahdu.    

– Kokeile sitä. Kokeile olla pakottamatta lapsiasi siivoamaan koko ajan, Cedar kehottaa.

– Anna heidän ymmärtää, että siivoaminen on tärkeää suurimman osan ajasta, mutta joskus sääntöjä on hyvä rikkoa. Joskus voit jättää sotkun valloilleen ja antaa heidän mestariteostensa paistatella valokeilassa.

Lähde: ScaryMommy

***

15:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.