Mainos

Äiti valitti, että pojan vaimo ei pidä kotiaan siistinä – mieheltä naseva vastaus

Yhdysvaltalainen Clint kirjoittaa perhe-elämästään suosittua blogia. Bloginsa Facebook-yhteisössä keskustellaan jatkuvasti erilaisista perheeseen ja arkeen liittyvistä aiheista. Alkuviikosta bloggaaja kertoi tapauksesta, jossa hänen äitinsä esitti melko tökerön kysymyksen miehen kodin siisteydestä.

Clint kirjoittaa Facebook-julkaisussaan taannoisesta keskustelustaan äitinsä kanssa. Miehen äiti oli puhelimessa yllättäen todennut ääneen, että eikö poikaa häirinnyt se, ettei pojan vaimo pitänyt kotia siistimmässä kunnossa.

Kysymys ei sinällään ollut tarkoitettu töykeäksi, vaan kysymyksestä paistoi läpi äidin ihmetys. Clintin se kuitenkin veti sanattomaksi – mies kun ei ollut asiaa aiemmin juurikaan ajatellut.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä.

Clint toteaa kirjoituksessaan, että äiti oli selvästi huomannut, että perheen koti oli toisinaan hieman sotkuinen. Mies kuitenkin huomauttaa, ettei kodin siistinä pitäminen ole hänen vaimonsa tehtävä.

– Näen avioliittomme kumppanuutena, joten siivoaminen on aivan yhtä lailla meidän molempien tehtävä, mies kirjoittaa.

Toisinaan tiskit jäävät tiskialtaaseen, lasten lelut lattialle ja keskeneräiset projektit pöydille – ja se on täysin ok.

Äidin kysymykseen häneltä ei kuitenkaan heti löytynyt vastausta: kysymys oli kerta kaikkiaan niin erikoinen.

Clint pohtii kirjoituksessaan, kuinka erilainen maailma oli silloin, kun hänen äidistään tuli vaimo. Tuolloin vaimon tehtävä oli pitkälti pitää koti kunnossa miehen käydessä töissä. Kun Clint oli nuorempi, hänen isänsä kehotti tulevan vaimon tavatessaan pistäytymään hänen luonaan yllättäen. Tarkoituksena olisi kurkistaa naisen kotiin ja selvittää, kuinka hyvin hän osaa tehdä kotitöitä.

– Mutta toisin kuin isäni aikanaan, minun ei ole tarvinnut miettiä kodin siisteyttä, kun menin naimisiin vaimoni kanssa. Sen sijaan mietin, mitä sanottavaa hänellä oli, millaiseksi hän sai minut tuntemaan itseni, kuinka suloinen ja huomaavainen hän oli ja kuinka hän olisi täydellinen äiti lapsilleni.

Lopulta Clint kertoo todenneensa puhelimessa äidilleen, ettei mennyt naimisiin, jotta saisi asua siistissä kodissa.

– Menin naimisiin, koska hän vaikutti juuri sellaiselta ihmiseltä, jonka kanssa voisin elää loppuelämäni.

Pitkän hiljaisuuden jälkeen Clint kertoo äitinsä todenneen, että ehkä se onkin parempi syy mennä naimisiin. 

Lähde: Facebook

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.