Mainos

Kahdeksan päivää Turun iskusta: Kaksi uhria yhä sairaalahoidossa, viittä epäillään

Kymmenestä Turun terrori-iskussa loukkaantuneesta kaksi on yhä sairaalahoidossa. He ovat kuitenkin päässeet jo pois tehohoidosta. Turun joukkopuukotuksesta epäillään nyt viittä ihmistä.

Turun joukkopuukotuksessa epäillään nyt viittä ihmistä. Pääepäilty on Abderrahman Mechkah -nimellä esiintyvä mies, joka on parhaillaan Hämeenlinnan vankisairaalassa tutkintavankeudessa. Mies on marokkolainen, ja hän on ilmoittanut olevansa 18-vuotias.

Pääepäilty Abderrahman Mechkah haavoittui perjantaina 18. elokuuta, kun poliisi ampui häntä reiteen pysäyttääkseen puukotukset Turun keskustassa.  Mechkah ja kolme muuta epäiltyä vangittiin tiistaina 22. elokuuta. 

Viidestä Turun terroriteosta epäillystä yksi on yhä karussa ja hänestä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Hänen olinpaikastaan ei ole tietoa ja häntä etsitään yhä.

Pääepäiltyä Abderrahman Mechkahia epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. Muita kolmea epäillään osallisuudesta tekoihin. Pääepäillyn asianajaja on sanonut, ettei puolustus toistaiseksi ota kantaa rikosnimikkeisiin, mutta pääepäilty myöntää henkirikokset. Kolme muuta vangittua ovat kiistäneet epäilyt.

Poliisi otti viime keskiviikkona Turussa kiinni kaksi uutta miestä. Molemmat miehet vapautettiin myöhemmin, eikä heitä enää epäillä rikoksesta.

Turun puukotuksen uhreista kaksi on päässyt tehohoidosta, mutta on yhä sairaalassa. Kaikkiaan puukotuksen uhreja on kymmenen. Puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista. He olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.