Mainos

Kadonneen Riinan tapaus: Poliisi aikoo kuulustella uudestaan Riinan viimeksi nähnyttä miestä

0:42

Yli sata vapaaehtoista etsii kadonnutta Riina Mäkistä, 19, tulevana viikonloppuna Loviisan Vanhankylän alueella.

Toukokuussa kadonneen Riina Mäkisen tapauksessa ei ole tapahtunut juurikaan edistystä viime aikoina. Poliisille tulee kuitenkin edelleen muutamia vihjeitä viikossa.

– Ne eivät ole olleet mitään potentiaalisia eli eivät ole johtaneet edes tarkastuksiin, rikosylikonstaapeli Jussi Wahe Helsingin poliisista kertoo.

Riina liikkui ennen katoamistaan kolmekymppisen miehen seurassa. Poliisin mukaan mies todistettavasti näki Riinan viimeisen kerran.

Wahe kertoo MTV Uutisille, että poliisi aikoo vielä kuulustella miestä Riinan katoamisesta.

– Käydään läpi asioita ja katsotaan jotain uutta näkökulma. Häntä ei epäillä rikoksesta katoamiseen liittyen.

Mies on kertonut aiemmin poliisille, että hänelle ja Riinalle tuli riitaa, jonka jälkeen Riina lähti kävelemään heidän tulosuuntaansa. Sen jälkeen Riinasta ei ole mitään havaintoja.

Riinan seurassa liikkuneella pitkä rikoshistoria

Kaksi päivää ennen Riinan katoamista mies murtautui Loviisan Vanhassakylässä sijaitsevaan mökkiin ja varasti sieltä omaisuutta, kuten petivaatteita, olutta ja vaatteita.

Mökistä varastettuja tavaroita ja oluttölkkejä on löydetty sittemmin maastosta, kun Riinaa on etsitty. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, oliko Riina miehen mukana, kun hän murtautui mökkiin.

Riinan katoamispäivänä mies varasti Myrskylästä trailerin ja veneen, joiden yhteisarvo oli yli 10 000 euroa.

Vene ja traileri löytyivät myöhemmin metsästä vähän matkan päästä palaneesta autosta, jonka luona Riina nähtiin viimeisen kerran 10. toukokuuta. Tuolloin Riina oli miehen seurassa.

Miehen mukaan hän ei polttanut autoa tahallaan, vaan se syttyi tuleen metsässä, kun se jäi kiinni puun juurakkoon ja hän yritti saada autoa irti voimakkaasti kaasuttamalla. Autossa oli lukuisa määrä patruunoita, jotka räjähtivät palossa. Autopalon takia mies tuomittiin varomattomasta käsittelystä.

Miehellä on pitkä rikoshistoria, ja hänet on tuomittu useita kertoja  ehdottomiin vankeusrangaistuksiin omaisuus-, liikenne- ja huumausainerikoksista.

Mies istuu nytkin tuomiotaan 26 rikoksesta, jonka Itä-Uudenmaan käräjäoikeus langetti heinäkuussa.

Viikonloppuna suuretsinnät

Poliisi on järjestänyt viimeksi heinäkuussa omat etsinnät Riinan löytämiseksi. Vapaaehtoiset etsivät Riinaa lauantaina ja sunnuntaina Loviisan Vanhankylän alueelta.

– Etsintöjen järjestäjät ovat olleet yhteydessä poliisiin ja heidän kanssaan on vaihdettu ajatuksia muun muassa etsintäalueeseen liittyen.

Wahe sanoo, että viikonlopun etsintöihin osallistuu yli sata henkilöä. Etsintöjä hankaloittaa vaikeakulkuinen maasto.

– Etsintäalue on laaja, ja maasto on paikoitellen erittäin vaikeakulkuista. Välillä jopa etsijätkin ovat vaarassa loukkaantua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.