Mainos

Kadonneen Riinan etsinnät: metsäaukiolta löytyi nuotio ja Riinaan liittyviä tavaroita

0:42

Kaksi ja puoli kuukautta kateissa ollutta parikymppistä Riina Mäkistä etsitään jälleen tänä viikonloppuna vapaaehtoisvoimin Loviisan Vanhassakylässä.

MTV Uutiset oli seuraamassa etsintöjä paikan päällä Loviisassa. Etsinnät oli kutsunut koolle Kadonneen Etsintäkoirat-yhdistys.

Etsintöihin osallistui lauantaina yhteensä 37 ihmistä, jotka jaettiin aamulla kahdeksaan ryhmään. Mukana oli myös 12 koiraa.

Aamupäivällä kymmenen jälkeen ryhmät jalkautuivat maastoon lähelle Riinan katoamispaikkaa.

Viimeiset havainnot Riinasta ovat keskiviikolta 10. toukokuuta. Tuolloin hän tallentui ensin päivällä Kuninkaantien ABC:n läheisyydessä valvontakamerakuviin ollessaan kolmekymppisen miehen seurassa.

Myöhemmin samana päivänä Riina ja mies nähtiin vielä syvällä metsätien päässä Loviisan Vanhassakylässä, josta löytyi myös palanut auto.

Omaiset eivät ole saaneet Riinaan mitään yhteyttä katoamisen jälkeen. Puhelin on ollut jatkuvasti kiinni ja Riinan äiti kirjoitti Facebook-sivuillaan, että puhelin olisi palanut auton mukana Vanhassakylässä.

Maastosta löytynyt tavaroita

Maasto Loviisan Vanhassakylässä on erittäin haastavaa ja vaikeakulkuista. Alueella on tiheää metsää, korkeaa heinikkoa, suota, kukkuloita, kivikkoa ja louhikoita. Etsintäalue on myös todella iso.

– Kaikki ABC:n lähialueet on kierretty jo ja nyt laajennamme etsintöjä lohkoissa kauemmaksi. Olemme tehneet etsintöjä jo puolitoista kuukautta, viikonlopun etsintöjä koordinoiva Elisa Parmanen Kadonneen Etsintäkoirat -ryhmästä kertoo.

Yhdistyksen lisäksi myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa ja poliisi ovat olleet etsimässä Riinaa maastosta.

– Olemme löytäneet etsinnöissä vaatteita ja tavaroita, joiden on todettu kuuluneen Riinalle. Osa tavaroista on ollut sellaisia, jotka ovat peräisin mökiltä, johon oli murtauduttu aiemmin, Parmanen sanoo.

Kaikista löytyneistä tavaroista ja vihjeistä on raportoitu poliisille.

Kiven takaa löytyi nuotio

Lauantaina aamupäivällä etsintäryhmä saa tiedon, että metsäiseltä aukiolta suuren kiven takaa on löytynyt nuotiopaikka. Paikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä palaneesta autosta. Myös mökki, johon oli murtauduttu, on lähistöllä.

Nuotiopaikka tarkastetaan etsintään koulutetun koiran kanssa. Paikalta löytyy jälleen tavaroita, joiden epäillään liittyvän Riinaan ja kolmekymppiseen mieheen. Näistäkin raportoidaan poliisille.

– Erittäin suurella todennäköisyydellä he ovat tehneet tämän nuotion. Tai voi olla, että mies on tehnyt sen yksinkin, koska koira ei anna merkkiä Riinasta, Parmanen sanoo.

Koirien on ennen etsintöjä annettu haistella Riinan vaatekappaleita.

Poliisi ei epäile Riinan katoamiseen liittyvän rikosta. Sen sijaan niin poliisi kuin Riinan läheisetkään eivät usko naisen kadonneen vapaaehtoisesti.

Tutkinnanjohtaja pitää Riinan löytymistä elossa epätodennäköisenä.

– Tuntuisi poikkeukselliselta, että hän on elossa, koska hän ei ole pitänyt omaisiinsa mitään yhteyttä. Tietenkin joskus on tapauksia, että ihminen haluaa kadota, eikä ole sen vuoksi omaisiinsa yhteydessä, mutta tässä tapauksessa se ei kuulosta järkevältä, rikosylikonstaapeli Jussi Wahe sanoi aiemmin MTV Uutisille.

Lauantain etsinnöissä löytyi myös joitakin muita tavaroita, jotka viittaavat Riinaan ja mieheen, mutta ei muuta. Etsintöjä jatketaan siis edelleen sunnuntaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.