Mainos

Video palaneesta autosta Loviisan metsässä – täällä kadonnut Riina nähtiin viimeisen kerran

0:42

Toukokuussa kadonneen 20-vuotiaan Riina Mäkisen tapaus on yhä täysi mysteeri. Hän on ollut kateissa jo kaksi ja puoli kuukautta.

Viimeiset havainnot Riinasta ovat Loviisan Vanhastakylästä 10. toukokuuta alkuillasta.

Aiemmin samana päivänä Riina tallentui Loviisan Pernajassa Kuninkaantien ABC:n läheisyydessä valvontakamerakuviin. Mäkinen liikkui tuolloin yhdessä noin 30-vuotiaan miehen kanssa.

Poliisi ei epäile Riinan katoamiseen liittyvän rikosta. Sen sijaan niin poliisi kuin Riinan läheisetkään eivät usko naisen kadonneen vapaaehtoisesti.

Valvontakamerakuviin tallentumisen jälkeen Riinasta on vielä yksi varma havainto.

MTV Uutisten tietojen mukaan silminnäkijä näki kolmekymppisen miehen ja Riinan syvällä metsätien päässä Loviisan Vanhassakylässä palaneen auton luona 10. toukokuuta alkuillasta. Tuo on viimeinen varma havainto Riinasta.

Itä-Uudenmaan poliisi sai hälytyksen paikalle puoli kuuden maissa illalla. Paikalta oli kuultu myös laukauksia.

Poliisit pääsivät perille vajaan tunnin päästä hälytyksestä. Metsäiseltä syrjäseudulta löytyi palanut henkilöauto, mutta ei yhtään ihmistä. Auto oli niin syvällä metsässä, että poliisipartio ei pystynyt edes ajamaan perille.

Neljän kilometrin päässä autosta löytyi vene ja traileri, jotka oli varastettu samana päivänä Myrskylästä.

Tuona päivänä ketään ei jäänyt kiinni eikä laukausten syy selvinnyt.

MTV Uutiset vieraili tänään paikan päällä Loviisassa, missä palanut auto on edelleen. Tie on erittäin metsäinen ja käytännössä sitä on mahdoton ajaa autolla.

Mies otettiin kiinni ABC:ltä

Seuraavana päivänä, eli 11. toukokuuta, rikoksista epäilty noin 30-vuotias mies otettiin kiinni Kuninkaantien ABC-asemalta, missä hän oli jäänyt kiinni näpistyksestä.

Samassa yhteydessä selvisi, että yhteen mökkiin lähistöllä oli murtauduttu, josta miestä myös epäiltiin. Mökistä anastettua omaisuutta löytyi varastetun veneen ja palaneen auton lähistöltä.

Miehen hallusta löytyi patruunoita. Myöhemmin poliisi löysi epäillyn kätkemän aseen lähistöltä.

Kolmekymppinen mies tuomittiin viime viikolla vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisi ei epäile miehen liittyvän Riinan katoamiseen. Helsingin poliisi on vahvistanut Riinan olleen miehen seurassa ja kaksikon ajautuneen riitaan, jonka seurauksena heidän tiensä ovat eronneet.

Tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Jussi Waheen mukaan miestä on kuulusteltu Riinaan liittyen kahdesti. Waheen mukaan poliisilla ei ole syytä epäillä miehen kertomusta.

– Hän on kertonut myös oma-aloitteisesti sellaisia asioita, mitä ei normaalisti kerrottaisi, jos hän olisi tehnyt Riinalle jotakin, Wahe on kertonut aiemmin MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.