Mainos

Kadonneen norjalaiskoneen maahansyöksypaikka löytyi

Pohjois-Ruotsissa kadonneen norjalaiskoneen maahansyöksypaikka on löytynyt, kertoo Ruotsin ilma- ja meripelastuskeskus uutistoimisto TT:lle.

Etsintäpartio löysi paikan Rabot-jäätiköltä tunturin länsipuolelta noin puolentoista kilometrin korkeudesta aamuyhdeksän aikaan.

Hylyn osat ovat levinneet hyvin laajalle alueelle, ja koneen kappaleita on löytynyt myös itäpuolelta Björlingin jäätiköltä. Noin sata pelastustyöntekijää etsii eloonjääneitä. Koneen kyydissä oli viisi ihmistä.

Sääolosuhteet haittaavat etsintöjä, sillä alueella tuiskusi sakeasti liki aamuun asti ja lumi on kinostunut. Myös lumivyöryjen vaara on suuri, ja riskiä yritetään pienentää hallituilla räjäytyksillä.

Norjalainen Hercules-rahtikone katosi toissapäivänä matkalla Kiirunaan. Kebnekaisella on myrskynnyt ankarasti, mikä on hidastanut pelastustöitä. Esimerkiksi helikopterit ovat joutuneet aika ajoin keskeyttämään lentämisen tuulen vuoksi.

Pelastusviranomaiset ovat siirtäneet operaation johdon nyt poliisille. Myös Ruotsin valtion onnettomuustutkintalautakunta osallistuu tutkintaan.

(MTV3 - STT - TT - NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.