Mainos

Kabul valmistautuu rauhanturvaajien tuloon

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa valmistaudutaan rauhanturvaajien lisäjoukkojen saapumiseen.

Rauhanturvaajat sijoitetaan Kabuliin ja Kandahariin

Kansainvälinen upseeriryhmä on päivän aikana kartoittanut Kabulissa rauhanturvaoperaation kulkua, mukana on myös Suomea edustava everstiluutnantti Mauri Koskela. Kaikkiaan ryhmään kuuluu runsaat 20 upseeria seitsemästätoista maasta.

Rauhanturvaoperaation pääjoukot saapuvat Afganistaniin lähiviikkojen aikana ja partiointi pääkaupungin Kabulin kaduilla on tarkoitus aloittaa parin viikon kuluttua. Rauhanturvajoukkojen koosta ja sijoituspaikoista on kiistelty Afganistanin väliaikaisessa hallituksessa. Tuoreimpien tietojen mukaan joukkojen vahvuus on 4500 miestä ja niitä on määrä sijoittaa Kabulin lisäksi mm. Kandahariin. Pääosa joukoista on brittejä, mutta myös Saksa lähettää runsaasti joukkoja.

Suomi on aiemmin ilmoittanut olevansa valmis lähettämään Afganistaniin enintään 50 rauhanturvaajaa. Eduskunnan on määrä päättää lopullisesti asiasta runsaan viikon kuluttua.

Bin Ladenin olinpaikka yhä arvoitus

Amerikkalaisten tukemat afganistanilaisjoukot ovat jatkaneet Taleban-liikkeen johtajan mullah Mohammad Omarin etsintöjä maan eteläosassa. Kandaharin alueen tiedustelupäällikkö Gullalain mukaan paikalliset heimojohtajat haluavat vielä neuvotella Omarin kannattajien kanssa johtajan luovuttamisesta. Jos neuvottelut eivät johda tuloksiin, tarkoituksena on ryhtyä sotilaallisiin toimiin.

Afganistanin ulkoministeri Abdullah Abdullah ei kuitenkaan usko mullah Omarin tai Osama bin Ladenin kiinni saamiseen lähipäivinä.

-En usko, että näin käy ensi viikonloppuna tai edes seuraavana, Abdullah sanoi amerikkalaisen ABC-tv-kanavan haastattelussa. Abdullahin mukaan afganistanilaiset eivätkä myöskään amerikkalaiset tiedä, missä mullah Omar tällä haavaa piileskelee.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.