Mainos

Kabilalle enemmistö äänistä Kongon vaaleissa

Presidentti Joseph Kabilan pahimman kilpailijan Jean-Pierre Bemban valitukset vilpistä tutkitaan ennen voittajan julistamista.

Kongon demokraattisen tasavallan presidentti Joseph Kabila on saanut 58 prosenttia äänistä historiallisten presidentinvaalien toisella kierroksella. Tämä kävi ilmi tänään julkaistuista epävirallisista tuloksista, kun kaikki äänet oli laskettu.

Kabilan kilpailijan Jean-Pierre Bemban äänisaalis oli 42 prosenttia. Kongon keskusvaalilautakunta ei kuitenkaan julista Kabilaa vaalien voittajaksi ennen kuin Bemban valitukset vilpistä ääntenlaskennassa on käsitelty.

Entisen kapinallisjohtajan Bemban koalitio on jo ilmoittanut, ettei se hyväksy vaalien tulosta. Kabila on kehottanut kansalaisia pysymään rauhallisina, kun he odottavat keskusvaalilautakunnan virallisia tuloksia. Hänen mukaansa poliisi ja armeija ovat edelleen hänen tukenaan eivätkä ne tule sietämään uusia levottomuuksia.

Kun Bemban tukijat alkoivat viime viikolla puhua "järjestelmällisestä petoksesta" vaalien ääntenlaskussa, Bemban talon ympäristössä puhkesi taisteluita. YK:n rauhanturvaajat ympäröivät tänään entisen sissijohtajan asuntoa.

Vaalien ensimmäisen kierroksen tuloksen julkistaminen johti elokuussa useita päiviä jatkuneisiin yhteenottoihin. Presidentinvaalit ovat osa rauhanprosessia, jonka tarkoitus on siirtää maa demokratiaan vuosina 1998-2003 käydyn sisällissodan jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.