Mainos

Kaasuputken tieltä pitää raivata miinoja

Itämeren kaasuputken tiellä on muun muassa vanhoja miinoja. Venäjältä Saksan rannikolle suunniteltua kaasuputkea varten on tutkittu yli 40 000 kilometriä Itämeren pohjaa.

- Ihan uskomattomia esineitä on löytynyt: lentokoneen siipiä, ostoskärryjä, autoja ja tietenkin vanhoja hylkyjä ja sotatarvikkeita, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Nord Streamin yhteiskuntasuhteiden johtaja Sebastian Sass.

Sass kuitenkin kertoo, että muun muassa miinoja on löytynyt paljon vähemmän kuin mitä mediassa on spekuloitu.

- Suomen reittiosuudelta on löytynyt noin 30 miinaa. Niitä tullaan raivaamaan, mutta tämä ei ole mitään tavatonta toimintaa, vaan merivoimat tekee samaa työtä jatkuvasti koko Itämeren alueella.

Monet ovat olleet huolissaan siitä, että kaasuputken rakentaminen vapauttaisi merenpohjassa olevia ympäristömyrkkyjä. Sass kuitenkin vakuuttaa, että putki lasketaan merenpohjaan kuin kaapeli, ja itse pohjaan kosketaan varsin vähän.

Sassin mukaan kaasuputkihanke on nyt hyvässä vaiheessa. Siitä on tehty Itämeren historian laajin ympäristöselvitys, ja nyt odotetaan palautetta. Jos läpikulkumaat näyttävät vihreää valoa selvitykselle, rakennustyöt voivat alkaa vuonna 2010. Putken ensimmäinen osa olisi valmiina 2011 ja koko putki valmistuisi 2012.

Katso Nord Streamin yhteiskuntasuhteiden johtajan Sebastian Sassin haastattelu (Huomenta Suomi 09.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.