Käärijä tekee jälleen historiaa – Cha cha cha rikkoi Spotifyssa uuden päiväennätyksen

Käärijä palasi tapaamaan Helsinki-Vantaalle vastaan saapunutta väkijoukkoa – katso, miten hurjalta se näytti! 4:52
Käärijä palasi tapaamaan Helsinki-Vantaalle vastaan saapunutta väkijoukkoa – katso, miten hurjalta se näytti!

Käärijän Euroviisujen edustuskappale Cha cha cha rikkoo Spotify-ennätyksiä toisensa perään.

Euroviisujen jännittävä finaali käytiin lauantaina 13. toukokuuta, ja kisan voittajaksi selvisi Suomen aikaa aamuyöllä Ruotsin Loreen kappaleellaan Tattoo. Suomen edustaja Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, teki viisuhistoriaa sijoittumalla toiseksi suomenkielisellä kappaleellaan Cha cha cha

Nyt Spotifyn tiedotuksesta kerrotaan, että Käärijä on rikkonut lisää ennätyksiä: Cha cha cha oli Euroviisujen jälkeisenä sunnuntaina 14. toukokuuta Suomen kaikkien aikojen striimatuin kappale yhden päivän aikana. Kappaletta striimattiin tuolloin Spotifyssa Suomessa 469 600 kertaa. Yhtäkään suomalaista kappaletta ei siis ole aiemmin soitettu yhtä paljon yhden päivän aikana Spotifyssa kuin Käärijän viisukappaletta. 

Käärijä on rikkonut ennätyksiä monin tavoin. Aiemmin Käärijä nousi musiikkipalvelu Spotifyn maailman top 50 -listalla sijalle 7, mikä on historiallinen saavutus suomalaisartistille. 

12. toukokuuta Cha cha cha nousi Spotifyssa maailman kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon. Cha cha cha oli Spotifyn maailmanlaajuisen päiväkohtaisen listan sijalla 151. Yhteensä päiväkohtaisella listalla on 200 kappaletta. 14. toukokuuta puolestaan uutisoitiin, että Cha cha cha oli Spotifyn virallisella Ruotsin 50 suosituimman kappaleen listalla ensimmäisellä sijalla. 14. toukokuuta Cha cha cha -kappaletta striimattiin Spotifyssa Suomessa 469 600 kertaa.

Yhteensä Käärijän Cha cha cha -kappaletta on striimattu tämän artikkelin kirjoittamishetkellä 28 125 975 kertaa.

Euroviisujen lopputulos on herättänyt runsaasti keskustelua sekä reaktioita laidasta laitaan. Loreen voitti yhteispisteillään 583, kun Käärijä sai yhteensä 526 pistettä. Yleisöpisteitä Käärijä sai kirkkaasti eniten: 376 pistettä, mikä on toiseksi eniten Euroviisujen historiassa uuden laskujärjestelmän tultua käyttöön vuonna 2016. Loreen puolestaan sai 243 pistettä yleisöäänistä, mutta ammattilaisraatien pisteet sinetöivät hänen voittonsa. 

Lue myös:

    Uusimmat