Käärijä saapui megapeli Fortniteen! Virtuaalinen Senaatintori auki sadoille miljoonille pelaajille: "Pioneerityötä"

Käärijä saapui supersuosittuun Fortnite-peliin! 0:29
Käärijä on Fortnitessa! Katso videolta, miltä näyttää meininki virtuaalisella Senaatintorilla! Video on peräisin Käärijä-kartan kehitysversiosta, joten se voi joiltain osin erota pelistä löytyvästä kartasta.

Käärijä on saanut oman kartan Fortniteen. Hype artistin ympärillä kiihtyy, ja virtuaalisella Senaatintorilla raikaa Cha cha cha jo ennen kuin yhtäkään ääntä on Euroviisuissa annettu.

Virtuaalisia elämyksiä luova suomalaisstudio Zoan on tuonut supersuosittuun Fortnite-videopeliin Helsingin ikonisen Senaatintorin. Käärijä-teemaiseen pelikokemukseen pääsee tutustumaan kuka tahansa ilmaispeli Fortniten pelaaja.

Zoanin operatiivinen johtaja Laura Olin kertoo MTV Uutisille, että Fortniten kehittäjä, yhdysvaltalainen Epic Games, avasi pelimaailmojen eli niin sanottujen karttojen suunnittelumahdollisuuden vasta runsas kuukausi sitten.

Maailmojen suunnittelu ei maksa mitään, kuten ei myöskään Unreal Engine -pelimoottori, jolla sisältöä rakennetaan. Monimutkaisen työkalun hallinta vaatii kuitenkin kokemusta. Lähes 700 Unreal-projektia toteuttaneella suomalaisstudiolla osaamista riittää yllin kyllin, eikä kehitystyö vienytkään kuin pari viikkoa. Tämän jälkeen toiset pari viikkoa kului testaamiseen ja julkaisuprosessiin.

– Käärijä-peli on pioneerityötä ihan globaalistikin, Olin hehkuttaa.

Hän sanoo "ChaChaChaLandin" syntyneen hyvin spontaanisti, eikä kukaan tee sillä rahaa.

– Ainakaan vielä! Olin lohkaisee.

ChaChaChaLandiin pääsee Fortnitessa karttakoodilla 1530-0619-6061.

Luvassa isoa näkyvyyttä?

Alkuperäinen ajatus ei ollut Käärijän tuominen Fortniteen, vaan projekti starttasi Helsinki-kulmalla. Zoan on tehnyt Helsingistä tarkan 3D-mallin jo vuosia sitten, ja ajatuksena oli hyödyntää sitä jollain tavalla suurta suosiota nauttivassa Fortnitessa. Käärijä, eli artisti Jere Pöyhönen, päätyi mukaan mainostoimiston ajatuksesta.

– Tässä on mukana kokeilunhalua, ennakkoluulottomuutta ja vähän myös suomalaista sisuakin, kun kerta toisensa jälkeen koitimme saada pelin Epic Gamesin tarkasta seulasta läpi, Olin sanoo.

Toistaiseksi Käärijä-kartan suosio on Zoanin oman markkinoinnin sekä puskaradion varassa. Pian apua voi tulla myös kehittäjältä, mikäli Käärijä hyväksytään osaksi virallista suositteluohjelmaa. Epic Gamesin Epic's Picks -ohjelma nostaa lupaavia Fortnite-sisältöjä paremmin esille pelin sisällä.

– Epiciltä vinkattiiin että kannattaa hakea. Se on käytännössä etusivun promo, Olin sanoo.

Mahdollisuus pelinkehittäjän virallisen suosituksen saamiseen ja ilmaiseen mainokseen on äärimmäisen kiinnostava, sillä Fortnitella on 70 miljoonaa kuukausittaista aktiivista pelaajaa. Rekisteröityneitä pelaajia on yhteensä jo yli puoli miljardia.

Mitä tapahtuu, jos Käärijä voittaa viisut?

Käärijä esiintyy Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9. toukokuuta. Jos ja kun finaalipaikka irtoaa, nousee artisti lavalle uudelleen lauantaina 13. toukokuuta.

Onko Käärijä-pelissä odotettavissa yllätyksiä, mikäli Cha cha cha kantaa Liverpoolissa voittoon asti?

– Jos voitto tulee, olisi hauskaa järjestää juhlat virtuaalisella alustalla, Olin sanoo.

– Mitään suunnitelmia ei vielä ole sen paremmin juhlien kuin jatkokehityksenkään suhteen. Kuunnellaan, millaisen vastaanoton peli saa.

Tuttu muista yhteyksistä

Metaversumiyhtiöksi itseään kutsuva Zoan ei ole pelitalo, mutta sen rakentamat sisällöt ovat usein pelillisiä. Unreal Engine -pelimoottorilla tehdyt projektit sisältävät hyvin tarkkoja 3D-mallinnuksia sekä interaktiivisia elementtejä.

Zoanin vyölle on kertynyt jo noin 650 Unreal Engine -projektia, ja yhteistyötä on tehty niin Niken kuin Ikeankin kanssa.

Suurelle yleisölle tämänkaltaiset kokemukset ovat voineet tulla tutuksi Zoanin tytäryhtiö Burstin rakentamista virtuaalikeikoista. Burst toteutti JVG:n vappukeikan pandemiakeväänä 2020 sekä Nightwishin virtuaaliset keikat vuonna 2021.

Yhtiöllä on toimistot Helsingin pääkonttorin lisäksi Lissabonissa, Los Angelesissa ja Tokiossa.

Lue myös:

    Uusimmat