Mainos

Kääriäinen vaatii yhteistyötä työreformiin

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Seppo Kääriäinen perää laajaa yhteistyötä työreformin toteuttamiseksi. Hän tarjosi tänään Iisalmessa SAK:lle keskustan yhteistyötä pienyritysten sopimusmallin luomiseksi ja "pätkätyön" tekijöiden oikeuksien järjestämiseksi.

Kääriäinen mainitsi, että keskustan vuosi sitten esittämä malli työreformiksi on entistä ajankohtaisempi. Suurtyöttömyys ei juuri hellitä, ja valtaosa uusista työpaikoista syntyy työntekijän kannalta epävarmalle pohjalle. "Pätkätyön" tekijät ovat hänen mielestään raakojen markkinoiden armoilla ilman kunnollista sosiaali- ja eläketurvaa.

-Pienyrittäjien tilanne jatkuu mahdottomana. Vaikka hiljalleen kasvava talous antaisikin mahdollisuuksia uusien työpaikkojen luomiseen, ei pysyviä työntekijöitä palkata hankalan byrokratian ja korkeiden sivukustannusten takia. Ei ole järkevää, että yritykset mieluummin pidättyvät tuotannon kasvattamisesta kuin lisäävät työntekijöiden määrää, hän pohti. Kääriäinen muistutti, että tilanteesta kärsivät niin yrittäjät, työntekijät kuin työttömätkin. Umpisolmun avaamiseen tarvitaan hänen mielestään uutta alkua työmarkkinoilla ja politiikassa.

-Vanhoista epäluuloista ja asenteista on päästävä eroon. Nyt on korkea aika katsoa, missä työelämän kysymyksissä ammattiyhdistysliike, yrittäjät ja eri poliittiset ryhmät ovat samanmielisiä. Kääriäisen mukaan keskusta on valmis yhteistyössä SAK:n ja koko ammattiyhdistysliikkeen kanssa etsimään yhteistä säveltä työelämän pelisääntöjen uudistamiseksi. Hän sanoi huomanneensa, että SAK:ssa on tällaista uudistushalukkuutta.

-Ammattiyhdistysliikkeen asema suomalaisessa yhteiskunnassa on kiistaton. Mutta samoin kuin politiikassakin on oltava valmiutta uusiin avauksiin, ei palkansaajienkaan edunvalvonta onnistu takertumalla menneeseen. Yhdessä mietityt keinot työttömyyden nujertamiseksi ja työntekijän aseman parantamiseksi antavat niin puolueille kuin ammattiyhdistysliikkeellekin sanomisen ja olemisen oikeuden, Kääriäinen huomautti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.