Kaappaako suomalaisvahti ykköskassarin paikan NHL-pudotuspeleissä? Joukkuetoverilla sanansa sanottavana – "Olen varma, että hän tekee samoin"

Edmonton Oilersin päävalmentaja Dave Tippett on hankalan päätöksen edessä ennen kuin NHL:n pudotuspelit elokuussa käynnistyvät. Kumpi maalivahti torjuu tolppien välissä?

Edmontonin maalivahtikaksikko Mikko Koskinen ja Mike Smith ovat jakaneet torjuntavastuun tällä kaudella toistaiseksi todella tasaisesti. Tilastojen valossa suomalaisvahti Koskinen on esiintynyt tolppien välissä hieman paremmin.

Koskinen on torjunut 38 ottelussa 91,7 prosentin varmuudella ja pitänyt maalinsa kerran täysin puhtaana. Mike Smith on niin ikään torjunut yhden nollapelin, mutta 38-vuotiaan kanadalaisvahdin torjuntaprosentti 90,2 kalpenee suomalaisen rinnalla.

Vaikka tilastot puoltavat Koskista, ei Edmonton-luotsi Dave Tippett ole vielä valinnut selkeää ykkösvahtia pudotuspeleihin.

– Luotamme molempiin maalivahteihimme. Kun harjoitusleiri etenee, me jatkamme heidän seuraamistaan. Molemmat ovat näyttäneet toistaiseksi todella hyviltä. Luulen, että molemmat saavat mahdollisuuden pelata, Tippett kommentoi TSN:n haastattelussa.

Konkarivahti Smith pelaa NHL:ssä jo 14. kauttaan. Tästä huolimatta Smith on pelannut pudotuspeleissä vain 24 ottelua. Koskinen puolestaan on meritoitunut pudotuspeleissä KHL:ssä, mutta Pohjois-Amerikan ratkaisupeleissä hän ei ole vielä pelannut.

Smith painottaa, että maalivahtikaksikon välillä vallitsee hyvä keskinäinen kunnioitus.

– Kumpikin haluaa pelata. Minä valmistaudun niin kuin olisin aloittavana maalivahtina, ja olen varma, että Mikko tekee samoin. Meillä on ollut sama mielentila koko kauden ajan. Tolppien välissä on ollut hyvähenkistä taistelua pelipaikasta. Luulen, että se on iso syy siihen, miksi olemme menestyneet tällä kaudella, Smith summaa.

Lue myös:

    Uusimmat