Ville Nieminen vahvistaa SM-liigan sensaatiopuolustajan NHL-huhut: "Sinne on poika menossa"

2:09
Ville Nieminen: Leijonat pelaa jälleen mitaleista.

Jatkoaika uutisoi viime viikolla, että Pelicansissa sensaatiomaisen SM-liigakauden pelannut puolustaja Oliwer Kaski olisi siirtymässä NHL-organisaatioon, joskin osoite on vielä epäselvä. Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen vahvistaa, että Kaski on suuntaamassa ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Nieminen kokee, että Kasken, 23, rahkeet riittävät NHL:ään.

– Sinne on poika menossa, Nieminen sanoo.

– Kyllä hän on sen mahdollisuuden nyt ansainnut.

Kaski oli pelannut edelliset kaksi kautta HIFK:ssa, mutta löi läpi kuluneella sesongilla Pelicansissa Niemisen alaisuudessa. Sulavaliikkeinen puolustaja summasi 59 runkosarjaotteluun tehopisteet 19+32=51 ja iski kuuteen pudotuspelitaistoon 2+2=4 pinnaa. Hänet valittiin liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.

Kaski on murtautunut myös Leijonien mukaan. Hän on mukana MM-leiriryhmässä. 

– Hän on ottanut tällä kaudella isoja askeleita niin fyysisellä puolella kuin kokonaisvaltaisella pelipuolella. Kun fysiikka on noussut ja kokonaisvaltainen peli on ottanut isoja harppauksia, pelurin taidot ovat päässeet enemmän esiin. Hän pystyy olemaan se ratkaisevan eron tekevä pelaaja, Nieminen luonnehtii.

"Hyvinkin suomalainen joukkue"

Leijonien NHL-avut näyttävät jäävän toukokuussa pelattavissa Slovakian MM-kisoissa vähiin. C Moren asiantuntijana toimiva Nieminen korostaa kuitenkin myönteisiä puolia jalkeilla olevassa leiriryhmässä.

– Siinä on juuri hyvinkin suomalainen joukkue, joka taistelee taas ihan kirkkaimmista mitaleista. On erittäin hyvä SM-liigalle mitä enemmän siellä on SM-liigapelaajia. Nyt näyttäisi, että siellä on paljon.

– Toki aina kilpailu pelipaikoista on kovaa. Yhtenäinen joukkue se tulee taas olemaan. Jukka Jalosen joukkue, ne ovat hyvin organisoituja joukkueita.

– Pelaaminen antaa jälleen kerran sen mahdollisuuden mennä ihan loppuun asti. Nythän se on vain kiinni päivän kunnosta, tuloksentekokunnosta.

1:46
Tuomo Ruutu: Slovakiasta tulee mieleen kultajuhlat.

1:22
Tero Lehterä: Joukkue edellä mennään.

1:56
Karri Kivi: Seuraan aina MM-kisat todella tarkkaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja