Viimeinen niitti Leijonista? Kaapo Kakko NHL-seurojen arvioissa lähempänä ykkösvarausta kuin koskaan aiemmin – "Lähes kolikonheittoa"

Suomalaislupaus Kaapo Kakon ja yhdysvaltalaisen Jack Hughesin taistelu jääkiekon NHL:n ykkösvarauksesta käy äärimmäisen tiukkana, kanadalaisen TSN:n haastattelemat kykyjenetsijät arvioivat. 

Toukokuussa 18 vuotta täyttävä Hughes on ollut kykyjenetsijöiden suosikki ykkösvaraukseksi viime syksystä lähtien. Helmikuussa täysi-ikäisyyteen astunut Kakko on ollut yhtä selvä kakkonen, mutta nyt, kun varausnumerojen arpomistilaisuuteen on aikaa vajaa viikko, kaksikon välistä eroa pidetään erittäin pienenä.  

– Meille kaksikon ero on tällä hetkellä ohut kuin partaterä. Se on lähes kolikonheittoa, todella tiukkaa. Sanotaan nyt 51 prosenttia Hughesille, 49 Kakolle. Se on niin tiukkaa, ja voi vielä muuttua, erään NHL-seuran kykyjenetsijä arvioi TSN:lle. 

Näyttöpaikkoja on vielä tarjolla. USHL:ssä ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hurjaa jälkeä tehnyt keskushyökkääjää Hughes johtaa Yhdysvaltojen ryhmää U18-MM-kisoissa Ruotsissa huhtikuun puolivälin jälkeen.

TPS:ssä peräti 22 runkosarjamaalia iskenyt ja pudotuspeleissä huippuiskussa ollut Kakko hakee puolestaan paikkaa Leijonien MM-joukkueesta ja jättää näin U18-kisat väliin

– Todella ikävää, etteivät he kohtaa U18-kisoissa. Se olisi ollut loistava mittatikku, erän NHL-scoutti toteaa. 

Hughesin pelipaikka luonnollisena sentterinä on etu joidenkin kirjoissa. 

– Kakko on parhaimmillaan aloitusympyröiden ja maalin välissä, missä hän voi käyttää kokoaan, voimaansa ja laukaustaan. Hughesin luistelu ja voima ovat parantuneet selvästi viime kaudesta, ja hän osaa yllättää tullessaan keski- ja hyökkäysalueelle. Hän tekee pelejä, joita muut eivät tee, yksi kykyjenetsijä kommentoi. 

NHL-draftin varausnumerot arvotaan ensi viikon tiistaina. Varaustilaisuus järjestetään Vancouverissa 21.-22. kesäkuuta. Jos Kakko valitaan ensimmäisenä, hänestä tulee Suomen kiekkohistorian ensimmäinen ykkösvaraus.    


Lue myös:

    Uusimmat