Kaapo Kakko vai Jack Hughes samaan seuraan? – Nuorten Leijonien sankarikapteeni oli vaikean pohdinnan äärellä ennen draftia: "Hän ansaitsi sen"

Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueen kapteeni Aarne Talvitie oli tulisilla hiilillä ennen kesän NHL-draftia. Joko Jack Hughes tai maanmies Kaapo Kakko liittyisi hänet varanneeseen organisaatioon. 

New Jersey Devils varasi Talvitien kuudennella kierroksella (160. pelaaja) kesällä 2017. Devils sai vähäisellä panostuksella pelaajan, jonka ura otti ison harppauksen viime kaudella. 

Talvitie oli Suomen kantavia voimia, kun Nuoret Leijonat nappasivat MM-kultaa viime kaudella. Hän taisteli loppuun asti pahasta jalkavammasta huolimatta. 

Ensi kaudella Penn Staten yliopistossa pelaavalla hyökkääjällä ei ole vielä NHL-sopimusta, mutta hän kuuluu vahvasti seuran suunnitelmiin. 

Voi olla, että jonain päivänä hän pelaa samassa joukkueessa Devilsin kesän ykkösvarauksen Jack Hughesin kanssa. 

Northjersey-sivusto kyseli Talvitieltä hänen tunnelmistaa ennen draftia, kun kiekkomaailmassa kävi kova kuhina ykkösvarauksesta. Talvitie odotti kovasti pääsemistä maajoukkuekaverinsa Kakon kanssa kanssa samaan seuraan, mutta hän meni kakkosvarauksena New York Rangersiin. 

– Tietysti kannatat omaa kaveria, Talvitie sanoi Prudential Centerissä Devilsin nuorten pelaajien kehitysleirillä. 

– Tiesin, että kumman tahansa he valitsevat, he saavat hyvän pelaajan. Hän (Hughes) ansaitsi sen, hän on ollut mahtava. Hän on pelannut hienosti täällä leirillä. Olen onnellinen, että valinta oli Jack. 

Talvitie on kuntoutunut hyvin nuorten MM-kisojen loukkaantumisesta, ja hän pystyy treenaamaan täysipainoisesti.  


Lue myös:

    Uusimmat