NHL-legenda valotti Sami Vatasen tilannetta: "Mahtava bonus"

NHL-joukkue Carolina Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour antoi arvionsa Sami Vatasen panoksesta mahdollisissa loppukauden peleissä.

Carolina Hurricanesin puolustuspää koki kovia pelien vielä ollessa käynnissä, kun kärkipakeista sekä Doug Hamilton että Brett Pesche loukkaantuivat. Johto hankki kaupan kautta New Jersey Devilsistä suomalaispakki Sami Vatasen.

Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour sanoi ESPN:n jutussa, että he luulivat Vatasen olevan pelikuntoinen, vaikka hän olikin ollut loukkaantuneiden listoilla. Vatanen ei päässyt pelaamaan otteluakaan Hurricanesissa ennen kauden panemista pakettiin.

Brind’Amour vahvisti, että jalkavammasta kärsinyt Vatanen on valmis auttamaan Hurricanesia, jos pelit vielä jatkuvat.

– Se on mahtava bonus, valmentaja sanoi.

– Tilanne on mielenkiintoinen, koska emme ole nähneet hänen pelaavan tai harjoittelevan koskaan riveissämme. Se on villi kortti, mutta ehdottomasti hyvä villi kortti.

Loukkaantumisrintamalta on muutenkin hyviä uutisia, sillä Hamilton on valmis palaamaan kaukaloon. Pesche kävi leikkauksessa maaliskuussa, joten hänen paluunsa on epävarmempaa.

– On mielenkiintoista nähdä, miten Dougien ja Samin kohdalla homma toimii.

Mahdollisuus tehdä historiaa

Hurricanes kohtaisi NHL:n valmistelemassa mallissa karsintakierroksella New York Rangersin. NHL ei ole vielä vahvistanut paluun aikataulua.

Vatasella on mahdollisuus päästä erikoiseen joukkoon, jos Hurricanes tippuu heti jatkosta eikä pääse varsinaisiin pudotuspeleihin. Karsintapelejä ei merkitä virallisiin tilastoihin, joten Vatasen pelaamisesta sopimusseurassaan ei jäisi välttämättä minkäänlaista merkintää tilastokirjoihin.  

Vatanen, 28, on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2012–13 lähtien. Hän aloitti NHL-uransa Anaheim Ducksin organisaatiossa. Runkosarjan pelejä on kasassa uralla 434 ja pudotuspelejä 44.

Lue myös:

    Uusimmat