NHL-draftin ensimmäinen suomalaisvaraus kuuli nimensä ja herkistyi: "Se oli aikamoinen tunteiden purkaus"

HIFK:n Kasper Halttunen varattiin torstai-iltana San Jose Sharksiin NHL:n varaustilaisuudessa. 18-vuotias laitahyökkääjä kuvailee varausta unelmien täyttymykseksi MTV Urheilun haastattelussa.

– Aivan uskomatonta, sanaton fiilis. Ensimmäinen steppi kohti sitä isointa unelmaa, Halttunen kertoo Nashvillesta puhelimen välityksellä.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella ei suomalaisvalintoja tehty. Halttusesta tuli täten tämän vuoden ensimmäinen suomalaisnimi, kun hänet varattiin toisen kierroksen neljäntenä pelaajana numerolla 36.

– Se hetki koitti aika nopeasti. Kuulin, että San Jose Sharks valitsee Suomesta, jonka jälkeen tuli oma nimi perään. Hyvä ettei tullut tippa linssiin siinä. Se oli aikamoinen tunteiden purkaus, Halttunen kuvailee.

– Oli ihan uskomaton fiilis istua siinä perheen kanssa. Tämä menee ehdottomasti elämäni parhaimpiin päiviin tähän saakka.

Kalifornian lämpö kutsuu

Halttunen näkee, että San Jose Sharks sopii hänelle pelipaikkana hyvin.

– Kalifornia! Lämmintä on ainakin, Halttunen ilakoi.

– Olen kuullut paljon hyvää seurasta. Siellä on pieni uudelleenrakentamisprojekti käynnissä, joten se on varmaan ihan hyvä paikka nuorelle pelaajalle. Todella hieno organisaatio, enkä voisi olla onnellisempi.

HIFK:n kanssa ei vielä ole käyty tarkempia keskusteluita tulevasta NHL-varaukseen liittyen. Halttunen ilmoittaa kuitenkin olevansa heti valmis lähtemään Pohjois-Amerikkaan taistelemaan paikastaan.

– Totta kai. Ikinä ei kuitenkaan kannata liian aikaisin alkaa hosumaan. Aion tehdä niin paljon hommia, että olen kutsun käydessä valmis lähtemään ja taistelemaan siitä paikasta.

Vuonna 2005 syntynyt Halttunen pelasi viime kaudella 27 ottelua SM-liigassa ja sai tehojen valossa yhden syöttöpisteen. Alle 20-vuotiaissa hän takoi 18 maalia ja 6 syöttöpistettä 18 otteluun.

Lue myös:

    Uusimmat