Mainos

Kaapattuja lapsia löytynyt mikroblogien avulla Kiinassa

Niin sanotut mikrobloggaajat ovat onnistuneet jäljittämään jo kuusi kaapattua lasta Kiinassa vajaan kuukauden aikana, ja lapset on saatu palautettua takaisin vanhemmilleen. Internetin lyhyiden, alle 140 merkin joukkoviestien, eli ns. mikroblogien todellinen teho tuli julki Kiinassa tällä viikolla, kun kolme vuotta sitten Shenzhenistä varastettu poika löydettiin netissä julkaistujen kuvien ja tietojen avulla. Asia sai mediassa runsaasti huomiota.

Kolmevuotias poika varastettiin maaliskuussa 2008 ja hänet löydettiin viikko sitten yli tuhannen kilometrin päästä Jiangsun maakunnasta. Lapset on pantu kerjäämään rahaa kaduille. Bloggaajat käyttävät varastettujen lasten jäljittämiseen suosittua Weibo -mikroblogisivustoa, joka toimii samaan tapaan kuin Twitter. Kolmen viikon aikana yli 220 000 bloggaajaa on osallistunut lapsenetsintätalkoisiin. He esimerkiksi ottavat kaduilla kerjäävistä lapsista kuvia ja julkaisevat niitä netissä.

Internetin mikroblogit otettiin avuksi sen jälkeen, kun monet epätoivoiset vanhemmat eivät enää uskoneet poliisin etsintäoperaatioiden tehoon. Kiinassa ryöstetään ja välitetään vuosittain tuhansia lapsia. Nyt maan poliisihallinto on antanut varovaisen hyväksyntänsä näiden sivustojen toiminnalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.