Jyrki joutui luopumaan papin urastaan naisen vuoksi

Naimisissa oleva ortodoksipappi joutui odottamaan vuosia, kunnes uskalsi tunnustaa rakkautensa unelmiensa naiselle. Päätöksenteko oli kuitenkin lopulta suhteellisen helppoa.

Jyrki vieraili Tartossa toistakymmentä vuotta sitten ja ihastui kaupungin henkeen samalla tavalla kuin Suomesta Viroon muuttanut Elinakin.

– Toimin ortodoksipappina ja kirkkoherrana, kun Elina teki Tartossa diakoniatyötä. Kun tapasimme, rakastuin häneen, mutten uskaltanut kertoa sitä hänelle itselleen, koska olin naimisissa ja pappi, Jyrki muistelee.

Elina eli tietämättömyyden tilassa kymmenen vuotta.

– Avioero ei vaikuta pappeuteen, mutta jos menee naimisiin, joutuu luopumaan pappeudestaan. Minä sanoin piispalle, että aion luopua pappeudesta mennäkseni naimisiin rakastamani naisen kanssa, jatkaa Jyrki.

Piispa hyväksyi Jyrkin ratkaisun, ja mies sai vihdoin kosia rakastamaansa naistaan.

– Kyllä se miettimistä vaati, sillä pappina oleminen oli sitä, mitä olin aina halunnut tehdä. Päätöstä pappeudesta luopumisesta ei ollut helppo tehdä, mutta tiesin, että halusin elämäni muuttuvan hyvään suuntaan.

Kirkko auttaa yhä

Myös Elina kävi tahollaan läpi oman tuumailuprojektinsa.

– Mietin, että kirkkokunta tarvitsee enemmän hyviä pappeja kuin minä hyvää aviomiestä. Mutta miehet ovat aika itsepäisiä, nauraa Elina.

– Kun palaset loksahtivat paikoilleen, kysyin josko hän tulisi vaimokseni, kertoo Jyrki.

Elina ja Jyrki juhlivat pian ensimmäistä hääpäiväänsä. Jyrkin osalta elämä sujuu hyvin, sillä hän voi jatkaa työtään kirkossa toimimalla kuoronjohtajana ja kanttorina. Näihin tehtäviin hän kouliintui pappina ja kirkkoherrana ollessaan.

Musiikki sen eri muodoissa on ollut aina oleellinen osa Jyrkin elämää. Elinan ja Jyrkin yhteiselämä jatkuu kirkon siipien suojassa.

– Kirkko antaa elämän voiman ja juhlan arkeen. Minulla on ollut hyvä elämä ja nyt vielä parempi elämä, kun saan olla naimisissa Elinan kanssa, Jyrki tuumaa.

Matkaoppaana Virossa toimiva Elina ja Jyrki pyrkivät antamaan toisille hyviä kokemuksia. Tulevaisuus on pariskunnalle avoin.

– Emme tiedä, mitä elämällä on tarjottavaa. Meillä on kaksi selkeästi hienoa kotia. Yksi koti on Suomessa ja toinen on täällä Tartossa. Ne tarjoavat mukavalla tavalla tavalla erilaisen elämäntavan, tiivistää Jyrki.

Kuvat: Jenny Ohlström, Leelo Kund

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat