Mainos

Jyrki Järvilehto syytön - veneturmajupakka nyt ohi

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Jyrki Järvilehdon veneturmajutussa. Valituslupaa oli hakenut syyttäjä Antti Sundberg. Näin Turun hovioikeuden viime marraskuussa antama päätös jää voimaan.

MTV3:n uutisten tavoittama Jyrki Järvilehto ei halunnut kommentoida päätöstä, mutta kuulosti helpottuneelta.

Veneonnettomuus tapahtui Tammisaaren lähistöllä Jomalvikin kanavassa 18. kesäkuuta 2010. Entisen F1-kuljettajan omistama vene törmäsi kovassa vauhdissa sillan pieleen. Kyydissä oli Järvilehdon lisäksi hänen ystävänsä. Ystävä kuoli ja Järvilehto itse loukkaantui vakavasti.

Molemmat olivat tuhdissa humalassa ja veneellä oli ajettu roimaa ylinopeutta.

Järvilehtoa syytettiin mm. törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettaja jäi epäselväksi

Juttu tiivistyi sen ympärille, kuka venettä ajoi.

Raaseporin käräjäoikeus päätyi toteamaan Järvilehdon kuljettajaksi ja määräsi hänelle 2 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen. Järvilehto valitti hoviin, eikä hänen tarvinnut heti ryhtyä kärsimään vankeustuomiota.

Turun hovioikeus puolestaan vapautti Järvilehdon kaikista syytteistä. Hovioikeuden mukaan Järvilehdon syyllisyydestä jäi järkevä epäilys. Syyttäjän todisteet eivät riittäneet osoittamaan, että Järvilehto olisi ajanut venettä. Päätös syntyi kolmen tuomarin kokoonpanolla äänin 2-1. Yksi tuomareista olisi jättänyt käräjäoikeuden langettavan tuomion voimaan.

Silminnäkijöitä ei ollut ja Järvilehto kiisti kuljettaneensa venettä. Oikeudessa juttu ratkaistiin teknisen näytön ja asiantuntijoiden arvioiden mukaan. Hovissa kuultiin niin Järvilehdon kuin syyttäjän asiantuntijatodistajia.

Perusongelma oli Länsi-Uudenmaan poliisin teknisessä tutkinnassa. Hovi moitti poliisia siitä, että teknisessä tutkinnassa ei tehty laskelmia tai rekonstruktiota veneen, sen rakenteiden tai henkilöiden liikeradoista törmäyksessä.

Kun KKO ei valituslupaa antanut, niin hovin päätös jää voimaan. KKO ei perustele valituslupapäätöksiään. KKO ottaa näyttökysymyksiä käsiteltäväkseen äärimmäisen harvoin.

Lue MTV3:n juttu hovioikeuden päätöksestä 30.11.2012: Järvilehdon syytteet nurin hovissa

Lue Jarkko Sipilän blogi 30.11.2012:Järvilehdon veneturma oli liian vaikea onnettomuus

Lue MTV3:n juttu käräjäoikeuden päätöksestä 14.12.2011: Jyrki Järvilehdolle vankilatuomio

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.