Mainos

JYPin kausi oli vaikea – alkukaudesta kokeneilla pelaajilla oli skismaa päävalmentajan kanssa: "Ei ole ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu"

4:11
Pääkuvan videolla koko Eric Perrinin haastattelu!

Jyväskylän JYPin kausi päättyi katastrofiin, kun Lukko lähetti jyväskyläläiset kesälomille otteluvoitoin 2-1. JYPin kausi piti sisällään kaikenlaista ja kausi sai huonon suunnan jo alkukaudesta. 

JYP oli viimeksi ulkona puolivälieristä 12 vuotta sitten. 

Kaikki alkoi viime keväänä, kun JYP erotti seuran CHL-mestaruuteen luotsanneen Marko Virtasen. Virtasen tilalle päävalmentajaksi palkattiin kokematon Lauri Merikivi

Jyväskyläläisjoukkueen kausi alkoi huonosti, eikä tulokset parantuneet oikein missään vaiheessa kautta. Merikivi saikin potkut tammikuussa ja hänet korvasi uusvanha luotsi Risto Dufva

Tulokset paranivat hieman, mutta ei riittävästi. JYPin pelaaminen ei asettunut missään vaiheessa kautta uomilleen, mikä näkyi karusti heikkoina tuloksina.

On väitetyttikin, että JYPin kokeneiden pelaajien ja Merikiven välille muodostui skismaa kauden aikana. 

– Olen pelannut 22 vuotta, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtuu. Joskus on tietynlainen joukkue ja tietyntyyppiset pelaajat, jotka eivät sopeudu tiettyyn tyyliin. Uskon, että törmäsimme tähän. Yritimme löytää tapamme, mutta se oli vaikeaa pelaajilla, joita meillä oli. Se ei ole kenenkään vika, annoimme kaiken, mitä pystyimme valmennusta myöten, uransa päättänyt Eric Perrin totesi MTV Urheilulle ja jatkoi:

– Sitten Risto tuli ja koitimme jotain muuta. Sellaista urheilu vain on, eikä ole mitään syyttävän sormen osoittelua, eikä kenestäkään tunnu siltä. 

Dufva toteaa, että hänen palatessaan seuran päävalmentajaksi, oli tilanne vaikea. JYPin tavoitteena oli olla mitalipeleissä tällä kaudella. 

–  Mutta mistä se johtuu? Kyllä pitää kuitenkin muistaa, että pelaajat kentällä suoritukset tekevät. Se on se totuus tässä asiassa. Pelaajien tehtävä on tässä leikissä tehdä niitä jääkiekkoliikesarjoja tuolla. Silloin se ei ollut riittävällä tasolla. Varmaan se johtuu monesta asiasta, ainahan ne ongelmat johtuvat, ja jotainhan muutosta valmentajanvaihdoksella aina haetaan, Dufva pohti MTV Urheilulle. 

Yhtä kaikki, varmaa on se, että JYPin koko organisaatio on muutoksen partaalla tällä hetkellä. Ensi kaudeksi ei olla nimitetty päävalmentajaa, eikä urheilutoimenjohtajaa.

Katso pääkuvan videolta Eric Perrinin mietteitä uran päättymisestä! 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja