SM-liigalegendan Eric Perrinin ura päättyi Raumalla – nousi ikonin asemaan JYPissä: "On tärkeää, että jätin tällaisen perinnön lapsilleni"

Eric Perrinin ura päättyi tappioon Lukkoa vastaan 4:11
Pääkuvan videolla koko Eric Perrinin haastattelu!

Jyväskylän JYPin ja koko suomalaisen jääkiekon suurimpiin legendoihin kuuluva Eric Perrin päätti uransa tiistai-iltana Raumalla. Perrinin edustama JYP taipui Lukon käsittelyssä 1-4-lukemin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannessa ottelussa ja jyväskyläläisten kausi päättyi. 

Perrin pelasi ammattilaisurallaan 22 vuotta. Perrin nousi uransa aikana Stanley Cup-mestariksi sekä Suomen mestariksi. 

SM-liigassa hän rikkoi ennätyksiä, sillä runkosarjatehoillaan 189+343=532 Perrin on liigahistorian tehokkain ulkomaalaispelaaja. Hän pitää nimissään myös ottelumäärän ennätystä. Perrin pelasi SM-liigaurallaan 643 runkosarjaottelua ja 97 pudotuspeliä. 

Lukkoa vastaan Perrin syötti JYPin ainoan osuman 30 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Lukko antoi 43-vuotiaan hyökkääjän myös voittaa viimeisen aloituksen keskiympyrässä, sekä pitää kiekkoa peliajan kuluessa loppuun.

– Se oli rankkaa. Tunsin itseni todella nöyräksi kaikesta kunnioituksesta, mitä pelaajat ja kannattajat osoittivat. Se on ollut sellaista kaikkialla, Perrin kertasi MTV Urheilulle. 

Perrin pelasi SM-liigassa JYPin lisäksi Turun Palloseurassa, Porin Ässissä, Hämeenlinnan Pallokerhossa, sekä Helsingin Jokereissa. 

Urallaan Perrin halusi tehdä vaikutuksen yhteisöihin, joissa sai olla osana.

– Pelasin koko urani tehdäkseni vaikutuksen yhteisöihin ja olemalla jonkinlainen esimerkki nuorille jääkiekon pelaajille ja jopa ammattilaispelaajille. Luulen, että se oli minulle tärkeää, että annoin takaisin ihmisille, koska jääkiekko on antanut minulle paljon ja se on tehnyt minusta miehen, joka olen tällä hetkellä. On mielestäni tärkeää, että jätin tällaisen perinnön lapsilleni, Perrin pohti. 

Katso pääkuvan videolta, minkälaisen viestin Perrin jätti suomalaiselle jääkiekkokansalle!

Lue myös:

    Uusimmat