Juventuksen suomalaispelaaja haltioissaan seuran kulttuurista – kertoo legendan lähettämästä videoviestistä: "Aika vau-hetkiä"

Tuija Hyyrynen on edennyt jalkapallourallaan pitkälle: hän on edustanut Italian mahtiseura Juventuksen naisten joukkuetta vuodesta 2017 lähtien. Serie A -seuran kulttuuri on tehnyt 31-vuotiaaseen suomalaispuolustajaan suuren vaikutuksen.

– Voittamisen kulttuuri puski heti ekana päivänä läpi. Jo ennen kuin joukkue oli kokonaan kasassa olivat kasassa tavoitteet, että voitetaan mestaruus. Täällä oikeastaan millään muulla ei ole väliä kuin voitolla, Hyyrynen kertoo C Morelle.

– Siitä meiningistä mä diggaan. Tuntui, että miesten puolelta se tuli saman tien meille. Siinä ei ollut mitään hakemisaikaa, vaan se kulttuuri, joka Juventuksessa on, sisäistettiin saman tien.

Vaatimustaso on naisten Serie A:ta johtavassa Juventuksessa käytännössä niin tapissa kuin se voi olla.

– On sellainen fiilis, että vaikka asiat tekee hyvin, ne voi tehdä vielä paremmin. Ikinä ei olla tyytyväisiä, vaan halutaan aina enemmän ja enemmän. Valmentaja vaatii ihan hirveästi, ja paneudutaan tosi pieniin yksityiskohtiinkin varsinkin puolustuspelissä. Se on tosi organisoitua, puolustuslinja on pyhä, Hyyrynen kuvailee.

Pelaajaa kehittää se, että huomiota kiinnitetään mitä pienimpiin yksityiskohtiin.

– Missä asennossa sinun jalkasi ovat jossain tietyssä tilanteessa ja miten sinun pitää puhua kaikille jo ennen kuin mitään tapahtuu, Hyyrynen sanoo esimerkeiksi.

Suomalaisfutari huokuu onnellisuutta nykyisestä asemastaan.

– Tuntuu jotenkin tosi tärkeältä olla osa näin isoa seuraa. Tuntuu, että se antaa kruunun minun uralleni ja sille työlle, jota minä olen tehnyt jo 20 vuotta tässä vaiheessa. 

– Auttaa myös se, kun täällä on superlegendoja ympärillä, kuten (Pavel) Nedved. Ja (Alessandro) Del Piero laittoi just videoviestiä. Nämä ovat sellaisia pikku yksityiskohtia, jotka ovat aika vau-hetkiä, Hyyrynen summaa.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
FC Barcelona – Lyon klo 21.45 C More Sport 2
Bayern München – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat