Rinne ei suostu eroamaan – vaatii keskustalta selvää viestiä pääministeriydestään: "Haluan vastauksen huomenna!"

2:46

SDP:n puoluehallitus on pitänyt kokouksen liittyen Antti Rinteen asemaan pääministerinä.

Rinne saapui kertomaan tilanteestaan lyhyesti toimittajille. Hän hyökkäsi vahvasti keskustaa vastaan.

– Tänä iltana on siis käyty keskustelu tästä tilanteesta ja täytyy todeta se, että jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, niin kyllä täytyy sanoa, että tuon keskustan viestintä on vieläkin epäselvempää. Tällä hetkellä ei ole oikein tietoa siitä, että mitä he tarkoittavat ja mitä he haluavat tässä tilanteessa, totesi Rinne tuohtuneen oloisena.

Rinne kertoi haluavansa saada huomenna vastauksen, että onko keskustalla valmiutta jatkaa yhteistyötä ja sitä mitkä ovat ne perusteet jonka takia he ovat sitä mieltä mitä he ovat

– Huomenna ihan oman oikeusturvani takia haluan saada vastauksen, kyllä tai ei, onko valmiutta jatkaa pääministerin kanssa vai ei tätä hallitusyhteistyötä.

Rinne sanoi haluavansa keskustalta selkeät perusteet tilanteeseen.

– Minulla on oikeus saada heiltä selkeät perusteet tähän tilanteeseen, jos he ovat sitä mieltä etteivät ole valmiita jatkamaan ja tästä asiasta tulen huomenna keskustelemaan. Sen jälkeen tulen sitten arvioimaan tilannetta ja vetämään tarvittavat johtopäätökset miten tullaan menemään eteenpäin. 

Rinne totesi, että hänellä on SDP:n puoluehallituksen täysi tuki.

– Tämän päivän puoluehallituksen tuki on täydellinen näissä SDP:n puheenjohtajan ja pääministerin asioissa. On erittäin helppoa olla tällä hetkellä SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja