Mainos

Tilanne mutkistuu, ennakkotietojen mukaan Rinne ei aio jättää paikkaansa – SDP-vaikuttaja: "Ei tässä aleta Mäntyniemeen ajelemaan"

17:41
Shokkipäätös! Keskusta ei anna luottamustaan Antti Rinteelle – Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen kommentoi tilannetta medialle

SDP:ssä ihmetellään keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin ja puolueen eduskuntaryhmän ulostuloja.

SDP:n puoluehallitus on koolla parhaillaan puoluetoimistolla, eikä pääministeri Antti Rinne aio MTV Uutisten tietojen mukaan tehdä ratkaisua erostaan.

– Jos keskusta ei pysty yksilöimään mikä mättää, ei ole mitään syytä tehdä ratkaisuja suuntaan tai toiseen. Tässä ei ole ollut enää pitkään aikaan kyse Postista, ei mediassa eikä keskustassa, MTV:lle arvioidaan.

"Ei tässä aleta Mäntyniemeen ajelemaan"

Lähteen mukaan SDP tulkitsee, että pääministerillä on kolmen muun hallituspuolueen sekä oman eduskuntaryhmänsä tuki. Antti Rinne on myös antanut pyydetyt selvitykset muille hallituspuolueille eilen.

– Ei tässä aleta Mäntyniemeen ajelemaan.

Keskusta on oman kantansa tehnyt selväksi eli Rinteellä ei ole luottamusta. Keskusta vierittää palloa hallituskumppanille ja vaatii SDP:tä vetämään johtopäätökset. Keskusta on kuitenkin valmis jatkamaan nykyisellä hallituspohjalla ja -ohjelmalla.

SDP:n mielestä keskustan puheenjohtaja Kulmuni ei ole pystynyt viestimään demareihin päin epäluottamuksesta ja sen syistä selkeästi.

Kulmuni kommentoi hallitustilannetta puoluehallituksen kokouksen jälkeen ponnettomasti, eikä pystynyt vastamaan suoraan kysymyksiin Rinteen erosta.

Etukäteen arvioitiin, että pääministeri Antti Rinne ei jätä paikkaansa helpolla. On kiinnostavaa nähdä, millaisen keskustelun ja tilannekuvan puoluehallitus saa ja ottaa suhteessa Rinteen jatkoon. Päätyykö puoluehallitus painostamaan Rinteen eroamaan hallitusyhteistyön jatkon vuoksi?

Vahvin kandidaatti on Sanna Marin

MTV Uutisten tietojen mukaan vahvin ja ainoa kandidaatti Antti Rinteen mahdolliseksi seuraajaksi on varapuheenjohtaja, ministeri Sanna Marin. Hän sijaisti Rinnettä tämän sairausloman ajan.

– Marin on ainut varteenotettava seuraaja. Hänellä on ministerikokemusta ja hän on ottanut vastuuta. Hän veti hyvin puheenjohtajuutta Rinteen sairauden aikana, MTV:n Uutisille arvioidaan.

MTV seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä SDP:n puoluehallituksen kokouksessa.

Huomenna hallituksen ja pääministeri Rinteen pitäisi vastata Kokoomuksen, kristillisdemokraattien sekä Liike Nyt:n välikysymykseen klo 14. Sitä ennen hallituksen tulevaisuudesta pitäisi olla joku varmuus. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja