HS: Noin kolmasosa suomalaisista tyytyväisiä Orpon hallitukseen – arvosanat heikommat kuin Marinin hallituksella

Noin kolmasosa suomalaisista on tyytyväisiä nykyiseen hallitukseen ja pääministeri Petteri Orpoon (kok.), ilmenee Helsingin Sanomien kyselystä

Hallitukseen tyytyväisten osuus jäi 31 prosenttiin. Petteri Orpo pärjäsi hiukan hallitustaan paremmin, ja häneen tyytyväisiä oli 38 prosenttia.

Hallitus sai erittäin tai melko huonon arvosanan 35 prosentilta vastaajista. Orpoon tyytymättömiä oli 33 prosenttia.

Marinin hallitus oli suositumpi

Vastaavia kyselyitä on tehty vuodesta 2011. Tuore kysely on Orpon hallituksen ensimmäinen. 

Nykyinen hallitus saa heikommat arvosanat kuin mitä Sanna Marinin (sd.) hallitus keräsi. Marinin hallitukseen oli heikoimmillaan tyytyväisiä 46 prosenttia, parhaimmillaan 71 prosenttia. Antti Rinteen (sd.) hallituksen arvosanat jäivät sitä vastoin Orpon hallituksen arvioita heikommiksi.

Tyytyväisimpiä hallitukseen olivat kokoomuksen kannattajat, joista yli 60 prosenttia antoi hallitukselle arvosanan melko hyvä tai erittäin hyvä. Perussuomalaisista tyytyväisiä oli noin puolet.

Hallituspuolueista erottui RKP, jonka hallitustaipaleen vaikeudet näkyivät kyselyssä. Vain noin kolmasosa puolueen kannattajista katsoi, että hallitus on onnistunut työssään melko hyvin.

Kyselyn toteutti Verian eli entinen Kantar Public. Sitä varten haastateltiin joulukuun alkupuolella puhelimitse noin tuhat henkilöä. Tutkimustulosten virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat