Kokoomuksen Mykkänen MTV Uutisille: "Kulmunille oli korkea kynnys todeta, että luottamusta ei ole"

7:21

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ja SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kommentoivat MTV Uutisille pääministeri Antti Rinteen ympärillä vellovaa kohua.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on todennut, että keskustalla on pääministeri Antti Rinteeseen (sd.) liittyvää epäluottamusta Posti-kiistaan liittyen.

Kulmunin mukaan puolue on erittäin sitoutunut hallituspohjaan, mutta puolueessa on henkilöön liittyvää epäluottamusta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Antti Rinne on vaarassa menettää pääministerin salkkunsa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kommentoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Rinteen mahdollisuuksia jatkaa pääministerinä:

– Kyllä se aika vaikea on luottamusta palauttaa. Hän (Rinne) on puhunut ristiin ja väittänyt hallituksen tehneen toista, kuin mitä sitten on tapahtunut ja kuitenkin puuttunut yksityiskohtaisesti itse kiistaan.

Mykkäsen mukaan keskustan puheenjohtajalle Katri Kulmunille oli korkea kynnys todeta, että luottamusta Rinteeseen ei tahdo olla.

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomiojan mukaan demareilla ei ole minkäänlaisia paineita siihen, että puolue haluaisi lähteä syyllistämään ketään.

– Meillä ei ole mitään sellaista tietoa sellaisesta sopimattomuudesta. Mutta on ihan selvää, että me olemme huolissamme myöskin hallituksen toimintakyvystä, Tuomioja toteaa.

Tuomiojan mukaan SDP:llä on tilanteeseen erilainen lähtökohta kuin oppositiolla.

– Oppositio on ollut alusta alkaen sitä mieltä, että tämä on väärä hallitus.

Tuomiojan mukaan SDP haluaa, että nykyinen hallituspohja jatkaa ja sen ohjelmaa viedään täytäntöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja