Lindtmania kiinnostaa nyt pääministerin salkku – kilpailijakin löytyy, mutta mies pysyy tyynenä: "Emme ole vastakkain, olemme rinnakkain"

11:17
Lindtman kertoi MTV Uutisten lähetyksessä, että sdp haluaa muodostaa hallituksen, jossa keskusta on mukana.

Uusi hallitus on tarkoitus muodostaa SDP:n johdolla. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on ilmoittanut olevansa halukas tarttumaan pääministerin salkkuun.

Lindtmanille olisi ollut tarjolla muun muassa työministerin salkku kevään eduskuntavaalien jälkeen. Hän ei kuitenkaan tuolloin tarttunut kumpaankaan niistä.

– Silloin halusin jatkaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja näen edelleenkin, että se on tärkeää. Tietenkin nyt tilanteessa, jossa maahan haetaan pääministeriä, velvollisuuteni on katsoa asioita uudelleen. Vastaukseni on kyllä, jos puolue ja maa minua kaipaavat, Lindtman sanoi MTV Uutisten lähetyksessä.

Tällä hetkellä ainakin Sanna Marin on Lindtmanin lisäksi kiinnostunut pääministerin salkusta.

– Itse näen, että emme ole vastakkain, olemme rinnakkain. Nyt puolueväen tehtävä on päättää, kenen johdolla haasteisiin parhaiten vastataan ja kenen johdolla saadaan hallitus, joka nauttii kansalaisten luottamusta.

Keskusta halutaan mukaan

Pyrkimyksenä on säilyttää sekä nykyinen hallituspohja että hallitusohjelma. Tämä on myös kaikkien muiden hallituspuolueiden toive.
Kun Rinteen luottamuskysymys nostettiin pöydälle, kaikki muut hallituspuolueet ilmaisivat Rinteelle tukensa, paitsi Keskusta.

– Me olemme tänään todenneet, että haluamme muodostaa hallituksen, jossa mukana on keskusta ja muut hallituspuolueet. Meillä on luottamus siihen, että kaikki asettavat isänmaan edun edelle ja tämä tilanne pitää nyt käyttää niin, että hallitukseen saadaan lisää luottamusta, Lindtman toteaa.Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja