Katri Kulmuni, mahtuisiko keskusta enää mitenkään samaan hallitukseen Antti Rinteen kanssa? – Kiertely jatkuu: "Se on se tilanne"

2:05
Katso videolta keskustajohtajien Katri Kulmunin ja Antti Kurvisen kommentit!

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei vastannut suoraan kysymykseen siitä, voisiko puolue vielä jotenkin jatkaa Antti Rinteen (sd.) kanssa samassa hallituksessa.

Asiaa tiedusteltiin keskustajohtajalta tämän saavuttua ulos valtioneuvoston linnasta.

Kulmuni, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kävivät tänään tapaamassa pääministeri Antti Rinnettä ja selvittämässä pääministerille eilistä vaatimustaan "johtopäätöksistä". 

– Oikeastaan [tapaamisessa vietiin] se sama viesti, jota olemme kertoneet sunnuntaista asti hänelle. Emme ole tyytyväisiä selvityksiin, joita olemme saaneet ajankohtaiseen Posti-asiaan liittyen, Kulmuni kommentoi.

– Keskustan eduskuntaryhmällä ja puoluehallituksella ei ole luottamusta Antti Rinteeseen, Kulmuni tiivisti.

Keskustajohtajalta tiedusteltiin, voisiko keskusta jatkaa samassa hallituksessa kuin Antti Rinne.

Kulmuni asetteli pienten taukojen siivittämänä sanojaan tarkkaan.

– Keskusta ei luota siihen, että… Haluamme saada tähän maahan toimintakykyisen hallituksen, joten keskusta… Voi olla sellaisessa hallituspohjassa mukana, jossa on nykyiset puolueet nykyisellä ohjelmalla, mutta se että pääministerinä on henkilö, johon keskusta, eduskuntaryhmä ja puoluehallitus, ei luota, niin… Se on se tilanne.

MTV Uutisten tietojen mukaan Rinne on jättämässä eronpyyntönsä pääministerin tehtävästä vielä ennen kello 14 alkavaa välikysymyksen käsittelyä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja