Mainos

Jutta Urpilainen uskoo EU:n päätöksentekokykyyn

Euromaiden valtiovarainministerit ovat aloittaneet tänään Brysselissä tiiviin kokousviikonlopun, joka huipentuu sunnuntaina järjestettävään EU-huippukokoukseen.

Kokouksilta odotetaan lääkkeitä euroalueen velkakriisin ratkaisemiseksi.

Ratkaisut näyttävät kuitenkin lykkääntyvän ensi viikkoon, sillä Saksa ja Ranska ilmoittivat eilen illalla, että ensi keskiviikkona Brysselissä järjestetään ylimääräinen huippukokous.

Suomea kokouksessa edustava valtiovarainministeri Jutta Urpilainen arvioi, että on parempi ottaa muutamia lisäpäiviä ja tehdä huolellisesti valmisteltuja päätöksiä hätiköityjen ja nopeiden ratkaisujen sijaan.

- Valmistavissa keskusteluissa on menty eteenpäin, mutta edelleenkin asioita on auki. Kyse on isoista asioista, kuten esimerkiksi Kreikan taloustilanteesta ja koko Euroopan talouden vakauttamisesta, eli siitä miten tämä kriisi ja sen leviäminen estetään. Olen aika luottavainen sen suhteen, että kyllä se yhteinen näkemyskin löytyy, Urpilainen arvio MTV3 Uutisille.

Jutta Urpilainen ei halua vielä ottaa kantaa siihen, kuinka euromaiden väliaikaista vakausrahastoa tulisi vahvistaa.

Suomen roolia kokouksessa hän luonnehtii aktiiviseksi.

- Meidän pääviesti on se, että jokainen maa vastaa jatkossakin omasta taloudestaan ja omista veloistaan ja tätä linjaa aiomme eri tavoin myöskin viikonloppuna viedä eteenpäin.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä (Seitsemän uutiset 21.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.